Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με την Νίκη Κεραμέως

Must Read

Η δρομολόγηση κοινών δράσεων εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα για διάφορα κρίσιμα ζητήματα της Περιφέρειας Αττικής με το υπ. Παιδείας σε σχολεία της Αττικής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπ. Παιδείας.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την πεποίθηση του πως για την αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών σε ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια, την πολιτική προστασία και άλλα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ξεκινάει η ενημέρωση και η εκπαίδευση από τα σχολικά χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε στην κα. Κεραμέως να δρομολογηθεί συνεργασία με το υπ. Παιδείας με στόχο την εκπόνηση προγραμμάτων και προώθηση δράσεων που θα ενημερώνουν και θα επιμορφώνουν τους μαθητές για θέματα που σχετίζονται με την κυκλοφοριακή αγωγή, την προώθηση της ανακύκλωσης, την πολιτική προστασία, την παροχή πρώτων βοηθειών υγείας.

«Η χώρα μας δυστυχώς είναι πρωταθλήτρια στα δυστυχήματα και πρέπει να παρέμβουμε άμεσα για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης ενώ αναφερόμενος στα θέματα περιβάλλοντος, επικαλέστηκε τον πολιτικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, να είναι το 2020, έτος ανακύκλωσης. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε «γωνιές» ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά και στα σχολεία προκειμένου να γίνει τρόπος ζωής για όλους.

Θα επικοινωνήσουμε την εκστρατεία μας, με στόχο να ενημερωθούν σωστά όλοι οι πολίτες της Αττικής, ανέφερε. Σε ότι αφορά τα ζητήματα πολιτικής προστασίας, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση, με σχέδιο και πρόγραμμα, σε ζητήματα που σχετίζονται με την καλύτερη θωράκιση και προστασία της ζωής και της προστασίας των πολιτών.

Μας ενδιαφέρουν οι συνέργειες και θα τις επιδιώξουμε με κάθε αρμόδιο φορέα, προκειμένου να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και πιο ουσιαστικοί με πράξεις και όχι με λόγια, υπέρ των πολιτών», σημείωσε.

Η υπ. Παιδείας χαιρέτισε με θέρμη τις προτάσεις του Περιφερειάρχη Αττικής και του διαμήνυσε τη βούληση της να συνεργαστούν εποικοδομητικά για την εκπόνηση κοινών προγραμμάτων στα σχολεία της Αττικής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This