ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ γεμίζουν την Ελλάδα μετανάστες για τις αγροτικές δουλειές

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης απέσπασε στη Βουλή τη συναίνεση Χαρίτση - Πουλά

Must Read

Αντί να βρουν τρόπους για να δουλέψουν οι Έλληνες με την ανεργία να είναι κολλημένη πάνω από το 10%, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση ετοιμάζονται από κοινού να γεμίσουν την Ελλάδα με αλλοδαπούς μετανάστες για να καλλιεργήσουν την ελληνική γη.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης (εκπροσωπώντας τον αρμόδιο υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη) απέσπασε στη Βουλή την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του Αλέξη Χαρίτση, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, με τις πλάτες της αντιπολίτευσης, το Μαξίμου θα εφαρμόσει το σχέδιο Καιρίδη – Αυγενάκη να πλημμυρίσει η Ελλάδα μετανάστες εργάτες γης, το οποίο είχε αποκρουστεί μετά τις αντιδράσεις κορυφαίων υπουργών. Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο είχε επιχειρήσει και ο Νότης Μηταράκης όταν ήταν υπουργός Μετανάστευσης, καθώς είχε υπογράψει συμφωνία με το Μπαγκλαντές.

Συγκεκριμένα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Στ. Κελέτσης είπε ότι ο Λ. Αυγενάκης «δημοσιοποίησε μια ιδέα που συζήτησε με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Καιρίδη σχετικά με τους παράτυπους μετανάστες και παράνομα πολλές φορές εργαζόμενους στη χώρα. Αναφερθήκατε προηγουμένως, μάλλον και οι δύο, με έμμεσο τρόπο σε αυτό, αν κατάλαβα καλά. Θα ήθελα στη δευτερολογία σας να ακούσω ρητά την άποψή σας. Θα μας βοηθήσει πραγματικά το να έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη τόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής. Θα μας βοηθήσει ως Κυβέρνηση προκειμένου να βρούμε μία φόρμουλα, όπως είπατε η κεντρική ιδέα υπάρχει, η οποία θα μπορούσε σε αυτή την περίπτωση να δημιουργήσει και συνθήκες συνεννόησης και θα έλεγα συναίνεσης ως προς τη ρύθμιση την οποία θα περάσουμε».

«Αναφερθήκατε σε κάποιες ενδεχομένως αντιδράσεις. Δεν είναι μόνον εγώ θα έλεγα εντός του χώρου, ενδεχομένως, της Νέας Δημοκρατίας. Ίσως εδώ να είναι και οι λιγότερες. Μπορεί να υπάρχουν και από άλλες πλευρές. Νομίζω ότι το θέμα είναι τέτοιο που μια συνεννόηση και μία συμφωνία θα ήταν πολύ χρήσιμη γι’ αυτό. Ο Υπουργός προανήγγειλε, πράγματι, την πρόθεση να κατατεθεί ένα νομοσχέδιο, μια ρύθμιση νόμου, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό», πρόσθεσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Και λίγο αργότερα ο Αλ. Χαρίτσης, ικανοποιημένος που η κυβέρνηση υλοποιεί την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε: «Ναι, λοιπόν, για να απαντήσω και ευθέως στο ερώτημα το οποίο θέσατε, θα βρείτε συναινέσεις και από τη μεριά της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον της δικής μας αντιπολίτευσης, της προοδευτικής και δημοκρατικής αντιπολίτευσης, εφόσον προχωρήσετε γενναία σε ρυθμίσεις οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα αυτοί οι άνθρωποι να μπορέσουν να διαμείνουν στη χώρα μας με νόμιμο τρόπο, να επιστρέφουν στις χώρες προέλευσής τους και να έρχονται πάλι εδώ στη χώρα μας για την εργασία τους και βεβαίως, να αποκατασταθεί μια στοιχειώδης ομαλότητα στην αγροτική παραγωγή».

Αλλά και το ΠΑΣΟΚ συμφώνησε στην κυβερνητική πολιτική. «Το πρόβλημα αυτό δεν το αντιμετωπίζει η Γαλλία ή η Ιταλία; Αυτοί πώς το λύνουν; Εμείς δηλαδή δεν θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις πρακτικές άλλων χωρών, που έχουν λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα;» ρώτησε ο βουλευτής του Ανδρέας Πουλάς και πρόσθεσε: «σίγουρα συναινέσεις θα υπάρξουν, γιατί καταλαβαίνουμε την αγωνία των αγροτών. Αλλά ας δούμε και τις πρακτικές άλλων κρατών, που τόσο καιρό παίρνουν τους εργάτες που έρχονται εδώ».

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This