Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Δέσμευση Σκυλακάκη για μείωση φόρων και ΕΝΦΙΑ το 2020! Τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης;

«Μείωση των φόρων από 1η Ιουλίου και νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ και το 2020» υποσχέθηκε ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θοδωρής Σκυλακάκης, στους μισθωτούς, μιλώντας για τον προϋπολογισμό στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Αυτός ο προϋπολογισμός θέλει, κατά κύριο λόγο να επανεκκινήσει την οικονομία. Το κλειδί είναι να πάμε σε υψηλότερη ανάπτυξη. Κάνουμε θυσία για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη», σημείωσε ο Θοδωρής Σκυλακάκης.

Ερωτηθείς σχετικά με το ποσό που θα διατεθεί για το μέρισμα, είπε ότι θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό, όχι όμως προτού μετρηθούν, μεταξύ άλλων και τα έσοδα του Νοεμβρίου.

«Τα χρήματα είναι περιορισμένα, αν προκύψουν όμως, με χαρά θα δοθούν», υπογράμμισε.

Όσον αφορά τη 13η σύνταξη, τόνισε:

«Αυτά που ήταν να δοθούν στο τέλος του χρόνου, δόθηκαν το Μάιο».

Σχετικά με το αν αυτή θα χορηγηθεί και το 2020, αλλά και τα αναδρομικά, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε: «Υπάρχει στον προϋπολογισμό το σχετικό κονδύλι, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα χρησιμοποιηθεί. Έχουμε μπροστά μας και τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε πόσα είναι τα χρήματα που προβλέπονται για τα αναδρομικά».

«Δεν κόβεται κανένα επίδομα»

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε πως δεν θα κοπεί κανένα επίδομα, ενώ αποκάλυψε πως το κονδύλι για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αυξήθηκε στα 850.000.000 ευρώ από 640.000.000, που ήταν. Επίσης, αναφέρθηκε στο κονδύλι που προβλέπεται για το σύνολο των επιδομάτων, το οποίο είναι επίσης αυξημένο από 2,20 δισ. ευρώ σε 3 δισεκατομμύρια.

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για επίδομα θέρμανσης το 2020»

Εν συνεχεία, ο κ. Σκυλακάκης αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για χορηγία επιδόματος θερμότητας το 2020, ενώ για φέτος είπε τα εξής:  

«Πριν για να πάρεις την επιδότηση, έπρεπε να πάρεις όλη την ποσότητα του πετρελαίου. Έτσι, αυτοί που ήθελαν να πάρουν μικρότερη ποσότητα, δεν έπαιρναν επίδομα», είπε σχετικά, ενώ εξήγησε ότι η αγορά του πετρελαίου θα πρέπει να γίνει έως και τις 31 Δεκεμβρίου, καταληκτική ημερομηνία και για την καταβολή του επιδόματος.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση παράτασης για το επίδομα θέρμανσης, απάντησε αρνητικά, ενώ αναφορικά με το αν θα συμπεριληφθούν στη χορήγηση όσοι είχαν βάλει πετρέλαιο πριν από τη δημοσίευση του ΦΕΚ, είπε ότι «αν δεν το καλύπτουμε, πρέπει να το καλύψουμε».

«Το κλειδί είναι ότι μπορούν να πάρουν πετρέλαιο στο διπλάσιο του επιδόματος», επανέλαβε ο υφυπουργός.

Εν τέλει, σχετικά με το αν θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανση και του χρόνου, απάντησε πως «στον προϋπολογισμό του 2020 δεν προβλέπεται κονδύλι».

«Όποιος βάλει μέχρι το τέλος το Δεκέμβρη του 2019, θα το πάρει», τόνισε.

Όσο αφορά στον υπολογισμό του φορολογητέου εισοδήματος, είπε πως θα είναι το πραγματικό και όχι το τεκμαρτό, καθώς και ότι από αυτό θα αφαιρούνται η εισφορά αλληλεγγύης και η διατροφή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ