Ο Λοβέρδος δηλώνει δικαιωμένος που δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ και λιβανίζει την κυβέρνηση

«Kανένα κόμμα πέραν της ΝΔ δεν έχει κυβερνητική προοπτική»

Must Read

Διακαώς επιθυμεί να ενταχθεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Ανδρέας Λοβέρδος και το δηλώνει με κάθε τρόπο, φτάνοντας στο σημείο να πει πως νιώθει… δικαιωμένος που δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ, παραγράφοντας προφανώς τα χρόνια που ήταν βουλευτής και υπουργός του!

Ο Λοβέρδος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα, συμφωνώντας με όσα κατήγγειλε ο Πάνος Σκουρλέτης για παράκεντρα και στημένους μηχανισμούς γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι και ο ίδιος είχε υποστεί επιθέσεις από την ίδια ομάδα του Τσίπρα.

Όπως ανέφερε:

«Ο κ. Σκουρλέτης υπέστη αυτά που είχαμε υποστεί εμείς επί χρόνια και εγώ προσωπικά και μάλιστα αγωνιζόμουν πολλές φορές σε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την πολιτική, που μου έλεγαν ”βρε Ανδρέα, κάνεις μια ανάρτηση στο twitter και σε βρίζουν από κάτω”. ”Ρε παιδιά, ποιοι με βρίζουν, γιατί κάθεστε και τα κοιτάτε αυτά. Αγνοήστε τα, αυτά είναι μια οργανωμένη ομάδα γύρω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ” έλεγα τότε, που μας χτυπάει και με ανοίκειο τρόπο. Στον καθημερινό κόσμο αυτά δεν μετρούν».

Όταν ρωτήθηκε ποιος ήταν ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα σε όλα αυτά, ο Λοβέρδος απάντησε: «Αυτός ήταν ο δάσκαλος, με τον κύριο Παππά τότε. Αυτοί οι δύο. Μετά, ποιος το ανέλαβε όταν έγινε πρωθυπουργός ο κύριος Τσίπρας, ποιος το διηύθυνε, δεν μπορώ να ξέρω. Αλλά αυτό ήταν η φοβερή οργάνωση του κυρίου Τσίπρα στην αρχή, από το ’12 και μετά. Πότε τα κάνανε, με ποιους τα κάνανε, ποιος ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης αυτής δεν το ξέρω».

Αναφέρθηκε και στο ΠΑΣΟΚ και στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

«Ήταν η πρόβλεψή μου, όταν ήμουν υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έλεγα ότι θα πιάσουμε υπερδιπλάσιο ποσοστό και αν δεν το πιάσουμε θα φύγω, γιατί έβλεπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει. Όχι όμως με την κατάρρευση να φτάσει στο 20%, που έφτασε στις πρώτες εκλογές, και στο 17,8 στις δεύτερες, του Ιουνίου. Όχι, αυτό δεν μπορούσα να το προβλέψω. Ούτε φυσικά την περίπτωση Κασσελάκη μπορούσα να έχω δει. Δεν τον ήξερα τον άνθρωπο.

Αυτό που εγώ υπολόγιζα έγινε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και αυτό αποτελούσε την πολύ μεγάλη δυνατότητα για το κόμμα στο οποίο ανήκα, το ΠΑΣΟΚ, που στις εκλογές του 2023 δεν το πέτυχε και που θα επιδιώξει φαντάζομαι να το πετύχει με κάποιον τρόπο το 2024, στις ευρωεκλογές.

Φαίνεται να μην το κερδίζει αυτό το παιχνίδι το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή, γιατί η δημοσκόπηση του κ. Παπαργύρη είναι 11,9 και ο ΣΥΡΙΖΑ 1% παραπάνω. Με τέτοια κατάρρευση και τέτοια κατάντια, τώρα το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είναι κυβέρνηση σε αναμονή». 

Και συνέχισε λέγοντας πως αισθάνεται δικαιωμένος που δεν είναι πια στο ΠΑΣΟΚ:
«Εκείνο που εγώ μπορώ να δω από τη δική μου σκοπιά είναι ότι αισθάνομαι πολύ δικαιωμένος που έφυγα από το ΠΑΣΟΚ. Ο διάλογος που γίνεται αυτή τη στιγμή, για το αν υπάρχει περιθώριο σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, που το ΠΑΣΟΚ τον αρνείται, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε αυτόν, με τον Α, με τον Β, με τον Γ τρόπο, η μετακίνηση συγκεκριμένων πολιτικών από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ, εμένα μου επιβεβαιώνει ότι από αυτή την πορεία ενός επιχειρούμενου διαλόγου ανάμεσα σε δύο κόμματα, της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, και ανάμεσα σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, χωρίς κανένα μεταρρυθμιστικό περιεχόμενο, δικαιώνει την επιλογή μου να μην είμαι εκεί. Δηλαδή, τι θα ‘κανα εγώ εκεί. (…) Είναι έξω από μένα ένας διάλογος που έχει να κάνει με μικρά κόμματα, χωρίς κυβερνητική προοπτική, ακόμη και αν ενώνονταν σήμερα. Έτσι όπως είναι σήμερα, κανένα κόμμα πέραν της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει κυβερνητική προοπτική».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This