Σημαντικές διεθνείς παρουσίες στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Must Read

Το κλίμα κάθε εκδήλωσης δίνεται από τους ανθρώπους οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτήν. Πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για το συνέδριο ενός κόμματος το οποίο κυβερνά. Και σε αυτό το συνέδριο της Ν.Δ., πέραν των κομματικών στελεχών, υπάρχει μια σαφής τάση που υποδεικνύει το προς τα πού θέλει να πάει το κόμμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρουσία του Αντόνιο Ταγιάνι, πρώην προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και εμβληματικού στελέχους της ιταλικής Κεντροδεξιάς, σηματοδοτεί σίγουρα μία από αυτές τις κατευθύνσεις. «Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον λαϊκισμό» είναι ο τίτλος της συζήτησης στην οποία θα συμμετέχει ο κ. Ταγιάνι, ο οποίος είχε προκαλέσει συζήτηση όταν το 2018 καλούσε τον Ματέο Σαλβίνι να εγκαταλείψει τη συνεργασία με τα 5 Αστέρια -χαρακτηριστικό παράδειγμα «λαϊκισμού» όπως το χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης- και να επιστρέψει στην συνεργασία με το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Από κάποιους μάλιστα ο Ταγιάνι θεωρείται ότι είναι αυτός που κατάφερε να μαλακώσει την πολιτική της «σκληρής» Λέγκας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεπερνούσε τα όρια του ευρωσκεπτικισμού και άγγιζε τον αντι-ευρωπαϊσμό. Μαζί με τον κ. Ταγιάνι στο συνέδριο θα συμμετέχουν επίσης η Κύπρια επίτροπος για θέματα Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Πάουλο Ρανχέλ και η Ιρλανδή Μαϊρίντ Μακ Γκίνες, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Στο «τραπέζι» η κλιματική αλλαγή

Εκτός όμως από τη μάχη ενάντια στον λαϊκισμό, η άλλη σημαντική πτυχή που θα αγγίξει το συνέδριο της Ν.Δ. είναι το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ένα θέμα που σήκωσε εντόνως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσία του στο Συνέδριο του ΕΛΚ στο Ζάγκρεμπ και για το οποίο τόνισε ότι το κόμμα του θα πρέπει να ηγηθεί, προκειμένου να μη χάσει την επαφή με τη νέα γενιά.

Ένα ζήτημα που στην Γερμανία έχει θέσει η Νταϊάνα Κίνερτ, στέλεχος του CDU και διευθύνουσα σύμβουλος της Newsgreen and Globalo News Publishing, δύο μέσων που προσπαθούν να συνταιριάξουν τον συντηρητισμό με το «πράσινο κίνημα». Η ίδια είχε προτείνει τη στροφή του κόμματος της κυρίας Μέρκελ στη συγκεκριμένη ατζέντα και θα είναι επίσης μία από τους ομιλητές στο «γαλάζιο» συνέδριο. Μαζί της η Ιόλη Χριστοπούλου, συνιδρύτρια του The Green Tank, ενός ελληνικού think tank που ασχολείται με ζητήματα πράσινης ενέργειας.

Η Ν.Δ. επιμένει εξάλλου στις στενές σχέσεις με την Google, καθώς ο Πάνος Παχατουρίδης, υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Facebook API σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, θα μιλήσει για το εργασιακό περιβάλλον στην ψηφιακή εποχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This