Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Σημαντικές διεθνείς παρουσίες στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Το κλίμα κάθε εκδήλωσης δίνεται από τους ανθρώπους οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτήν. Πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για το συνέδριο ενός κόμματος το οποίο κυβερνά. Και σε αυτό το συνέδριο της Ν.Δ., πέραν των κομματικών στελεχών, υπάρχει μια σαφής τάση που υποδεικνύει το προς τα πού θέλει να πάει το κόμμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρουσία του Αντόνιο Ταγιάνι, πρώην προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και εμβληματικού στελέχους της ιταλικής Κεντροδεξιάς, σηματοδοτεί σίγουρα μία από αυτές τις κατευθύνσεις. «Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον λαϊκισμό» είναι ο τίτλος της συζήτησης στην οποία θα συμμετέχει ο κ. Ταγιάνι, ο οποίος είχε προκαλέσει συζήτηση όταν το 2018 καλούσε τον Ματέο Σαλβίνι να εγκαταλείψει τη συνεργασία με τα 5 Αστέρια -χαρακτηριστικό παράδειγμα «λαϊκισμού» όπως το χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης- και να επιστρέψει στην συνεργασία με το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Από κάποιους μάλιστα ο Ταγιάνι θεωρείται ότι είναι αυτός που κατάφερε να μαλακώσει την πολιτική της «σκληρής» Λέγκας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεπερνούσε τα όρια του ευρωσκεπτικισμού και άγγιζε τον αντι-ευρωπαϊσμό. Μαζί με τον κ. Ταγιάνι στο συνέδριο θα συμμετέχουν επίσης η Κύπρια επίτροπος για θέματα Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Πάουλο Ρανχέλ και η Ιρλανδή Μαϊρίντ Μακ Γκίνες, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Στο «τραπέζι» η κλιματική αλλαγή

Εκτός όμως από τη μάχη ενάντια στον λαϊκισμό, η άλλη σημαντική πτυχή που θα αγγίξει το συνέδριο της Ν.Δ. είναι το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ένα θέμα που σήκωσε εντόνως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσία του στο Συνέδριο του ΕΛΚ στο Ζάγκρεμπ και για το οποίο τόνισε ότι το κόμμα του θα πρέπει να ηγηθεί, προκειμένου να μη χάσει την επαφή με τη νέα γενιά.

Ένα ζήτημα που στην Γερμανία έχει θέσει η Νταϊάνα Κίνερτ, στέλεχος του CDU και διευθύνουσα σύμβουλος της Newsgreen and Globalo News Publishing, δύο μέσων που προσπαθούν να συνταιριάξουν τον συντηρητισμό με το «πράσινο κίνημα». Η ίδια είχε προτείνει τη στροφή του κόμματος της κυρίας Μέρκελ στη συγκεκριμένη ατζέντα και θα είναι επίσης μία από τους ομιλητές στο «γαλάζιο» συνέδριο. Μαζί της η Ιόλη Χριστοπούλου, συνιδρύτρια του The Green Tank, ενός ελληνικού think tank που ασχολείται με ζητήματα πράσινης ενέργειας.

Η Ν.Δ. επιμένει εξάλλου στις στενές σχέσεις με την Google, καθώς ο Πάνος Παχατουρίδης, υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Facebook API σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, θα μιλήσει για το εργασιακό περιβάλλον στην ψηφιακή εποχή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ