Αναφορά στη Βουλή για την επιστολή-«καταπέλτη» των εργαζομένων της Live Sport – Να διορθωθεί η άδικη απόφαση

Must Read

Αναφορά προς τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο αλλά και στον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης, παραθέτοντας την επιστολή-«καταπέλτη» των εργαζομένων της εφημερίδας Live Sport.

Στην αναφορά του ο κ. Μουλκιώτης τονίζει ότι πρέπει να διορθωθεί η άδικη απόφαση για την επιχορήγησης μόλις 27.000 της αθλητικής εφημερίδας ενώ θα έπρεπε βάσει της σχετικής εγγραφής στο Μητρώο Τύπου να είναι τουλάχιστον 50.000 ευρώ.

Αναλυτικά:

«Αναφορά

Τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Ιωάννη Μπρατάκο
Τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αδ. Γεωργιάδη
ΘΕΜΑ: Αίτημα εργαζομένων της εφημερίδας «Live Sport» για την διόρθωση της απόφασης επιχορήγησης εφημερίδων»

Κύριοι Υπουργοί,
Σας αναφέρω την από 2-11-2023 επιστολή διαμαρτυρίας εργαζομένων της εφημερίδας «Live Sport», με την οποία διαμαρτύρονται για το ποσό επιχορήγησης που εγκρίθηκε (27.000 ευρώ), το οποίο, όπως αναφέρουν, «είναι το χαμηλότερο συνολικά αλλά και από τις αθλητικές εφημερίδες, παρ’ ότι θα έπρεπε (βάσει της σχετικής εγγραφής στο Μητρώο Τύπου) να είναι μίνιμουμ 50.000 ευρώ». Κατόπιν αυτών, οι εργαζόμενοι της «Live Sport», αιτούνται την διόρθωση της απόφασης επιχορήγησης εφημερίδων και την αντιμετώπιση της «Live Sport», των εργαζομένων και των αναγνωστών της «ως ισότιμο μέλος και όχι ως παρίας και να λάβει την επιχορήγηση που δικαιωματικά δικαιούται».

Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη το σχετικό αίτημα και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειες σας».

«Δεν επαιτούμε, απαιτούμε»

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή τους κατά της προκλητικής απόφασης της κυβέρνησης για την ενίσχυση του Τύπου, οι εργαζόμενοι της αθλητικής εφημερίδας Live Sport ζητούν άμεση παρέμβαση των θεσμικών οργάνων για να τηρηθεί η νομιμότητα.

Δείτε επίσης: Ανακοίνωση εργαζομένων των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso»: Μεροληπτική και εξόφθαλμα άνιση η απόφαση για την ενίσχυση του Τύπου

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με έκπληξη και αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε ότι, με σκανδαλώδη κυβερνητική απόφαση, η εφημερίδα «LiveSport», η ΠΡΩΤΗ κυκλοφοριακά αθλητική εφημερίδα στην Ελλάδα, αντιμετωπίζεται ως παιδί ενός κατώτερου Θεού.

Με την απόφαση – έκτρωμα της κυβέρνησης αναφορικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, στον πλέον πληγωμένο χώρο από την κρίση, αυτόν του έντυπου Τύπου, τίθεται σε τεράστιο κίνδυνο η δουλειά μας, το ψωμί ημών και των οικογενειών μας.

Η «Live Sport» είναι έντυπο – υπόδειγμα στην αγορά, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που εξακολουθεί να προσφέρει στους αναγνώστες ειδικές εκδόσεις για όλα τα μεγάλα γεγονότα και, σε καμία περίπτωση, δεν είναι υποδεέστερο από οποιοδήποτε άλλο Μέσο στον αθλητικό τομέα για να αντιμετωπίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Παρ’ όλα αυτά, το ποσό που εγκρίθηκε (27.000 ευρώ) είναι το χαμηλότερο συνολικά αλλά και από τις αθλητικές εφημερίδες, παρ’ ότι θα έπρεπε (βάσει της σχετικής εγγραφής στο Μητρώο Τύπου) να είναι μίνιμουμ 50.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, εφημερίδες με εξαιρετικά μικρότερη κυκλοφορία και προσωπικό, θα λάβουν ποσά από 70.000 έως 120.000 ευρώ, με την κυβέρνηση να διαψεύδει με τις πράξεις της τον ίδιο της τον εαυτό.

Και αυτό γιατί, βάσει των λεγομένων στη Βουλή του υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, υπεύθυνου για θέματα Μέσων Ενημέρωσης, Γιάννη Μπρατάκου, τρεις ήταν οι βασικοί κανόνες για την διάρθρωση του προγράμματος: «Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο μητρώο θα ελάμβαναν το ποσό των 50.000 ευρώ, οι επιχειρήσεις οι οποίες εκδίδουν εφημερίδες ημερήσιας κυκλοφορίας το ποσό των 20.000 ευρώ. Το τελικό ποσό της ενίσχυσης προσδιορίζεται με βάση τις ετήσιες μονάδες εργασίας, δηλαδή τον αριθμό του προσωπικού, αλλά και τον κύκλο εργασιών». Οι εργαζόμενοι στη «Live Sport» και η κυκλοφορία της, δηλαδή, «εξαφανίστηκαν» εν μια νυκτί, σαν να μην υπήρχαν, σαν να μην υπάρχουν!

Με αυτή την επιστολή απαιτούμε το προφανές: Να αντιμετωπιστεί η «Live Sport», οι εργαζόμενοι και οι αναγνώστες της ως ισότιμο μέλος και όχι ως παρίας και να λάβει την επιχορήγηση που δικαιωματικά δικαιούται. Δεν επαιτούμε, απαιτούμε.

Με εύλογη αγανάκτηση,
Οι εργαζόμενοι της «LiveSport»

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This