Αγανάκτηση από τους Ιατρικούς Συλλόγους: Υποστελεχωμένο το ΕΣΥ, στα λόγια οι προσλήψεις, «θεατής» ο Κικίλιας…

Must Read

Άμεσες λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους ίδιους και τον τομέα της Υγείας ζητούν οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας από το υπουργείο Υγείας.

Αναφέρονται στη στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στις λήξεις συμβάσεων και τις αποχωρήσεις γιατρών από τα ΠΕΔΥ και τις ΤΟΜΥ, κάνουν λόγο για θέματα εγκατάστασης, κενές οργανικές θέσεις κ.ά. Οι γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας (ΙΣΛ) επισημαίνουν ότι «ο στρατηγικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από το υπουργείο Υγείας είναι τουλάχιστον ελλιπής».

Εξηγούν ότι οι 800 θέσεις νέων γιατρών στον ΕΟΠΥΥ παραμένουν εξαγγελίες από τον περασμένο Σεπτέμβριο και πως ο θεσμός «απλήρωτων από τον Αύγουστο» οικογενειακών γιατρών συρρικνώνεται, σε άκρως επικίνδυνη φάση μάλιστα, καθώς πλησιάζει το κύμα της γρίπης.

Παράλληλα, λήγουν συμβάσεις στις ΤΟΜΥ και αποχωρούν οι γιατροί από τα ΠΕΔΥ «χωρίς να υπάρχει σχέδιο και μέριμνα για το τι θα απογίνουν οι θέσεις αυτές, καθόσον το πρόγραμμα ΕΣΠΑ λήγει το 2021», τονίζουν οι γιατροί του ΙΣΛ.

Το υπουργείο Υγείας έχει δεσμευτεί ότι οι ΤΟΜΥ θα ενσωματωθούν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και θα ενισχυθούν.

Υπάρχει μεγάλο κύμα συνταξιοδότησης γιατρών στο τέλος του χρόνου και αναμένεται η ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως έχει δεσμευτεί ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας. Οι γιατροί του ΙΣΛ τονίζουν ότι οι προσλήψεις των μόνιμων γιατρών στις κενές οργανικές θέσεις καθυστερούν και πως η υποστήριξη σε θέματα εγκατάστασης των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας υστερεί.

Επίσης, παρατηρούνται ελλείψεις σε σημαντικά φάρμακα και αντιδραστήρια, ενώ η στελέχωση των ΜΕΘ έχει καθυστερήσει, όπως ισχυρίζονται, καθώς και την αντικατάσταση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) από νέο θεσμικό όργανο. Κάνουν λόγο και για τα περιστατικά βίας εις βάρος των γιατρών με αφορμή περιστατικά στο Νοσοκομείο της Βέροιας, αλλά και στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας εξέφρασε την αγανάκτησή του για το φαινόμενο αυτό και τόνισε: «Το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Υγείας παρακολουθεί χωρίς να προβαίνει σε καμία ενέργεια προστασίας του προσωπικού των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας από τέτοιου είδους κακόβουλες ενέργειες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This