Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Νέα δημοσκόπηση: Το μεταναστευτικό ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες

Σε «μελανό» σημείο της κυβέρνησης της ΝΔ φαίνεται να εξελίσσεται το μεταναστευτικό, όπως δείχνει έρευνα της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με την έρευνα, το μεταναστευτικό αποτελεί το κύριο πρόβλημα των πολιτών με 33%, αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση της λίστας την οικονομία και την ανεργία, με ποσοστά 28% και 14% αντιστοίχως.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες αναγνωρίζουν ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας το μεταναστευτικό, το 49% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 19% του ΣΥΡΙΖΑ, το 36% του ΚΙΝΑΛ, το 17% του ΚΚΕ, το 34% του ΜέΡΑ25. Η ανησυχία των πολιτών είναι εντονότερη σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας, ειδικά στα νησιά του Αιγαίου το ποσοστό αγγίζει το 45%.

Επιπλέον, το 41% της κοινής γνώμης πιστεύει ότι οι οικονομικές συνθήκες θα βελτιωθούν τους επόμενους μήνες και το 53% ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός και πρόθεση ψήφου

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό θετικής αποδοχής 64%, δεύτερη έρχεται η Φώφη Γεννηματά με 39% και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 38%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει και τον τίτλο του καταλληλότερου πρωθυπουργού με 45% έναντι 16% του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, το 64% των πολιτών θεωρεί επιτυχημένο τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, ενώ ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει 25% θετικών γνωμών ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 16,3 μονάδες, με ποσοστά 37,6% έναντι 21,3% αντιστοίχως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ