Σοβαρή εξέλιξη με απρόβλεπτες συνέπειες: Ο Ερντογάν σχεδιάζει επίσκεψη στη Θράκη!

Υπεύθυνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη που ρίχνει νερό στον μύλο της τουρκικής προπαγάνδας

Must Read

Μεγάλη η ανυπομονησία του Κυριάκου Μητσοτάκη να υποδεχτεί στην Ελλάδα τον προκλητικό Ταγίπ Ερντογάν, που έβαλε στο στόχαστρό του πρόσφατα μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, εκεί που μέχρι πριν λίγες ώρες είχε προγραμματιστεί το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Μάλιστα μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Κόνραντ Αντενάουερ», έκανε λόγο για συμφωνία με την Τουρκία, ενώ δήλωσε ότι διαφωνεί με τον Τούρκο πρόεδρο για τη Χαμάς, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να μην τον καλωσορίσει στην χώρα μας!

Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών πως η συνάντηση… μετακομίζει και έρχεται στην Αθήνα. «Το πέμπτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας-Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου κατόπιν συνεννόησης των δύο μερών», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η αλλαγή έγινε μετά από συνεννοήσεις των δύο πλευρών, για «πρακτικούς» και «οργανωτικούς» λόγους!

Να σημειωθεί δε πως ο Ερντογάν αναμένεται να καταφθάσει στη χώρα μας συνοδευόμενος από πολυπληθή συνοδεία που θα φτάσει και τα… 300 άτομα.

Φαίνεται όμως πως οι αντιδράσεις και προειδοποιήσεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ για την χρονική συγκυρία που αποφασίστηκε η συνάντηση, απλά αποδεικνύουν πως πίσω από τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά, κρύβονται μυστική διπλωματία και… παραχωρήσεις στις ορέξεις του Ερντογάν.

Και αυτό γιατί οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ερντογάν σχεδιάζει να επισκεφτεί και τη Θράκη, στις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε θα βρεθεί στην Ελλάδα για την Συνάντηση Κορυφής!

Την επομένη της συνάντησης οι πληροφορίες λένε πως θα μεταβεί στη Θράκη, όπου και είναι σίγουρο πως το τουρκικό προξενείο και οι άνθρωποί του θα στήσουν πανηγυρική υποδοχή. Υπενθυμίζουμε μάλιστα πως και κατά το παρελθόν ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε τη Θράκη για να δυναμιτίσει το κλίμα, επικαλούμενος μάλιστα… ιδιωτική επίσκεψη, λες και πήγε να πιει τσάι!

Αυτή η εξέλιξη μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, σε μια περίοδο που ο Ερντογάν όχι μόνο προκαλεί και μιλάει για «Τούρκους» της Θράκης, αλλά οι διεκδικήσεις του φτάνουν μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. Και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το ΥΠΕΞ απλά παρακολουθούν για να μη στεναχωρήσουν τους γείτονες και χαλάσουν το… καλό κλίμα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This