Πέτρος Κόκκαλης: Στόχος μου η δημιουργία ενός «πράσινου» κόμματος

«Βλέπω ένα κενό στα αριστερά της ΝΔ»

Must Read

Μετά την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος Κόκκαλης παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ, το βράδυ της Πέμπτης, εξηγώντας εν πολλοίς τους λόγους και τα μελλοντικά του σχέδια.

Αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Κόκκαλης – «Kλείνει ένας κύκλος αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ»

Από το πρωί οργίαζαν οι φήμες πως ο ευρωβουλευτής αναμένεται να αποκαλύψει την δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού ενταγμένου στην Οικολογία που υπηρετεί. Μιλώντας για το πολιτικό του μέλλον ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ένα πράσινο κόμμα είναι οπωσδήποτε κάτι που έχω στο μυαλό μου».

«Οπωσδήποτε είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου (σ.σ. ένα Πράσινο κόμμα). Αλλά αυτήν την στιγμή αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι όπως όλοι στον χώρο που είναι γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από την Προοδευτική Συμμαχία, προσπαθούν να βρουν ποιος είναι ο χώρος που τους χωρά, που τους εκφράζει, είναι ποια είναι η απάντηση απέναντι στην κυριαρχία της Δεξιάς που είδαμε με το αποτέλεσμα των εκλογών».

«Ελπίζω και εγώ να μπορέσω να συνεισφέρω στην δημιουργία ενός αυτόνομου ξεκάθαρου πολιτικού πόλου έκφρασης αυτής της συγκεκριμένης κατεύθυνσης» πρόσθεσε.

«Βεβαίως έχω μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας καταλαβαίνει αυτό το αφήγημα, είναι κάτι που το έχει αναγνωρίσει» συνέχισε.

Ερωτηθείς εάν ο πρώην πρόεδρος του ζήτησε να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ για να παλέψει από μέσα τόνισε: «Όχι, δεν ήταν αυτή η κουβέντα που κάναμε. Και ξέρετε κάτι; Εγώ θεωρώ ότι εξακολουθώ να βρίσκομαι σε αυτόν τον χώρο. Τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο

«Η ηγεσία και η ηγετική θέση δεν είναι στο δικό μου μυαλό και στην δικιά μου πολιτική κουλτούρα, κάτι το οποίο κάποιος αποφασίζει για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί ή θέλει να κάνει. Εγώ υπηρετώ αυτή την υπόθεση της κλιματικής πολιτικής, αν θέλετε, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Γιατί πιστεύω ότι έχουμε την ευθύνη να το κάνουμε όσοι καταλαβαίνουμε τι γίνετε. Έχουμε την ευθύνη απέναντι στους συνανθρώπους μας και απέναντι στη συνείδησή μας. Έχω και άλλα πράγματα τα οποία μπορώ να κάνω. Όμως, κάνω αυτό τα τελευταία αρκετά χρόνια ως αιρετός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως αιρετός στην Ευρωβουλή και θα συνεχίσω να το κάνω και στο μέλλον» δήλωσε αναφορικά με το νέο κόμμα.

Ο Πέτρος Κόκκαλης τόνισε πως υπάρχει πολιτικό κενό και υπογράμμισε πως χρειάζεται αναδιάταξη στονβ χώρο αριστερά της Νέας Δημοκρατίας.

Περιγράφοντας τον νέο φορέα τόνισε: «Πρέπει να υπάρχει αυτόνομα και ξεκάθαρα εκείνη η πολιτική φωνή που θα βάζει πρώτα από όλα τον άνθρωπο μέσα από την κλιματική αλλαγή».

Διαβάστε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This