Δ. Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση επιτίθεται κατά μέτωπο στους ελεύθερους επαγγελματίες»

Όλα όσα ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ

Must Read

Πυρά κατα της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, εστιάζοντας και στο περιβόητο νομοσχέδιο

Τις «δίκαιες» όπως είπε κινητοποιήσεις επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων με αίτημα την άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, χαιρέτισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ σε εκδήλωση στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στον Περισσό με θέμα: «Η νέα επίθεση της κυβέρνησης στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, επιστήμονες και οι Θέσεις του ΚΚΕ».

Ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Η κυβέρνηση προχωρά σε κατά μέτωπο επίθεση με ένα νομοσχέδιο το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο, για να αυξήσει τη φορολογία των πιο μικρών, των πιο ευάλωτων οικονομικά μικρών επιχειρήσεων. Αυτή είναι στην πράξη, η περιβόητη “διεύρυνση της φορολογικής βάσης” στην οποία αναφέρεται η ΕΕ και ασπάζονται όλες οι αστικές κυβερνήσεις. Και αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των δόσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως είχαμε αποκαλύψει και πριν τις βουλευτικές εκλογές».

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό «εν αρκείται απλώς στην επιβολή του γνωστού πια σε όλους τεκμαρτού εισοδήματος, που θα οδηγήσει σε αύξηση φορολογίας από 1.000 ως 3.000 ευρώ σε 473.000 αυτοαπασχολούμενους. Υπόψη, αυτό είναι στοιχείο της ίδιας της κυβέρνησης. Εκτός αυτού, καθιερώνει και ένα απροσπέλαστο ψηφιακό λαβύρινθο (με τα ηλεκτρονικά βιβλία, τις ψηφιακές συναλλαγές και άλλα), που για τις πολύ μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις των επαγγελματιών, που δεν διαθέτουν οργανωμένο λογιστήριο, θα δημιουργήσει κυριολεκτικά ασφυκτικές συνθήκες λειτουργίας».

Συμπληρώνοντας ανέφερε: «Διπλή, λοιπόν, η επίθεση. Και δικαίως οι αυτοαπασχολούμενοι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου εδώ και τώρα. Χωρίς δεύτερη κουβέντα, απορρίπτουμε την ύπουλη, συκοφαντική προπαγάνδα της κυβέρνησης, περί δήθεν “φορολογικής δικαιοσύνης” και τον κοινωνικό αυτοματισμό που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο υπουργός. Είναι ο ίδιος υπουργός, που έθαψε τα εργατικά δικαιώματα με το γνωστό σε όλους “νόμο Χατζηδάκη” και τώρα γυρίζει στα κανάλια και στενοχωριέται, λέει, για τη φορολογία των μισθωτών και των συνταξιούχων, που φορτώνονται όλα τα βάρη».

Σημείωσε επιπλέον: «Τα νέα φορολογικά έσοδα δεν πρόκειται να στηρίξουν τις λαϊκές ανάγκες για δωρεάν κρατικές υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας – παιδείας, ούτε βεβαίως πρόκειται να μειωθεί η φορολογία του μισθωτού», ενώ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «με το υπάρχον φορολογικό καθεστώς, οι μικροί επαγγελματίες με το εισόδημά τους πληρώνουν φόρους δυσανάλογους. Εμείς βέβαια για αυτούς μιλάμε, γι΄ αυτούς ενδιαφερόμαστε και όχι γενικά για τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως τον λένε. Ακόμα και σε αυτό το ίδιο το νομοσχέδιο που εκτινάσσει τη φορολογία των επαγγελματιών, προβλέπονται νέες απαλλαγές για τις Ανώνυμες Εταιρίες και τους μετόχους του. Το πραγματικό κίνητρο της κυβέρνησης είναι να επιταχύνει τη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου και όχι να αποδώσει φορολογική δικαιοσύνη. Γι’ αυτό το ΚΚΕ υποστηρίζει την στήριξη του εισοδήματος του αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία, όπως και του μισθωτού και του αγρότη βιοπαλαιστή. Με αυτή την αυτονόητη ανάγκη στο μυαλό, το ΚΚΕ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και επανακαταθέτει άμεσα Πρόταση Νόμου στην Βουλή που συμπεριλαμβάνει μια σειρά μέτρα για την προστασία του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων και την αντιμετώπιση των χρεών τους. Ταυτόχρονα, καταθέτουμε ανάλογη τροπολογία στη Βουλή με δύο άρθρα, τα αυτονόητα: Πρώτον, την επανένταξη όλων των κατηγοριών των μη μισθωτών – και των μισθωτών – σε αφορολόγητο όριο 12.000, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος και δεύτερον, την οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, χωρίς όρους και εξαιρέσεις, για όλους τους επαγγελματίες».

Επανέλαβε εξάλλου: «Την απαίτηση για άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης και της υπερψήφισης της πρότασης νόμου του ΚΚΕ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ – και για να εξηγούμαστε εννοούμε και αυτούς που έχουν μείνει ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτούς που έφυγαν τελευταία, ή είναι σε διαδικασία φυγής τώρα, οι οποίοι βεβαίως και αυτοί εφάρμοζαν τις ίδιες πολιτικές από κορυφαίες υπουργικές θέσεις – παρά τις διαφοροποιήσεις τους – υλοποίησαν διαδοχικά όλες τις βασικές στρατηγικές επιλογές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, πολιτικές που τσαλαπάτησαν τα εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, ανάμεσά τους και των επαγγελματιών».

Είπε ότι βασική προϋπόθεση για να είναι ο αγώνας, για την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και για τη γενικότερη υπεράσπιση και προστασία του λαϊκού εισοδήματος, αποτελεσματικός είναι «να στοχεύσει στον πραγματικό αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από τη στρατηγική ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, τη στρατηγική που υπηρετεί η ΕΕ και όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν και υλοποίησαν όλες τις βασικές επιλογές».

Τόνισε ότι «διάφορα αστικά επιτελεία, διεθνή και εγχώρια, όπως ο ΣΕΒ αλλά και η ίδια η ΕΕ οι ομολογούν ότι ένα από τα βασικά προβλήματα της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας παραμένει η εκτεταμένη παρουσία χιλιάδων πολύ μικρών επιχειρήσεων που δεν έχουν προοπτική μεγέθυνσης. Αυτό, δηλαδή, που οι ίδιοι ονομάζουν ως “διαρθρωτικό” πρόβλημα, ως μειονέκτημα της ελληνικής οικονομίας».

Σημείωσε ότι «αυτή τη διαπίστωση, την ενστερνίζεται και η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως αποκάλυψε περίτρανα το Σχέδιο Πισσαρίδη, αλλά και τα άλλα κόμματα».

Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση προχωρά και στην εκτεταμένη ψηφιοποίηση «όχι μόνο για λόγους διασταύρωσης των φορολογικών στοιχείων, όπως αφήνει να εννοηθεί, αλλά γιατί η ένταξη όλων των οικονομικών μονάδων στην ψηφιακή καταγραφή των λειτουργιών τους, ανοίγει το δρόμο, για να επιταχυνθεί η ίδια η συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, η παραπέρα μονοπώληση σε κάθε κλάδο ξεχωριστά».

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε:

«Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό σας και σας καλεί να δυναμώσει ο αγώνας. Να πυκνώσουν οι γραμμές ενάντια στο νέο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης. Να δυναμώσει η συλλογική δράση, θέτοντας στο επίκεντρο της διεκδίκησης τη συνολική προστασία του λαϊκού εισοδήματος, το σύνολο των λαϊκών αναγκών, αμφισβητώντας την κυρίαρχη πολιτική που προωθούν οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, η ΕΕ. Σε αυτό τον αγώνα δεν είστε μόνοι σας.

Στην ίδια όχθη του ποταμού στέκονται και οι μισθωτοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στην ίδια όχθη στέκεται η μικρομεσαία αγροτιά. Στην ίδια όχθη στέκονται όλες οι εργαζόμενες κοινωνικές δυνάμεις που σήμερα βλέπουν το εισόδημα, τις ανάγκες, την καθημερινότητά τους να επιδεινώνεται δραματικά.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε, εμείς, με τη συμμαχία της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This