Την πρόσκληση Κοτζιά για μια «πατριωτική Αριστερά» αποδέχτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τι αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του Ιουνίου και την εκλογική πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά είχε ανακοινώσει ότι η Ελλάδα «έχει ανάγκη από μια πατριωτική Αριστερά που να μη φοβάται τις αλλαγές» και τον Αύγουστο προχώρησε σε μία ακόμη πρόταση, προερχόμενη από την «ανάγκη κοινών δράσεων και διαλόγου μπροστά στις εξελίξεις», που απευθυνόταν προς όλες τις αριστερές, δημοκρατικές και οικολογικές δυνάμεις.

Βεβαίως ο Νίκος Κοτζιάς που ονειρεύεται την δημιουργία «πατριωτικής αριστεράς» ξέχασε εσκεμμένα την ντροπιαστική Συμφωνία των Πρεσπών που αναγνώρισε στους γείτονες το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται «μακεδόνες», ακόμη και την αναγνώριση ανύπαρκτου «μακεδονικού έθνους». Όμως στην παρούσα φάση θεωρεί πως βρήκε μια «χρυσή» ευκαιρία να επανέλθει στον ΣΥΡΙΖΑ και την κεντρική πολιτική σκηνή, κοινώς να… τρουπώσει!

Ήταν αρχές Νοεμβρίου όταν το Σχέδιο για την Ελλάδα, η Σοσιαλιστική Πατριωτική Κίνηση και το ΠΡΑΤΤΩ με επιστολή τους στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν τέσσερα βήματα συνεργασίας του προοδευτικού-δημοκρατικού χώρου για την αναγέννηση της χώρας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σήμερα με επιστολή του, απάντησε στην πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά και δήλωσε «ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία», αναφέροντας πως ο «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στηρίζει και προωθεί τον ανοιχτό διάλογο και τη συνεργασία με όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και δέσμευσης απέναντι στην κοινωνία».

 

Όπως αναλυτικά αναφέρει στην απαντητική επιστολή του προς τον Νίκο Κοτζιά ο Στέφανος Κασσελάκης:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Αγαπητέ Νίκο,

έλαβα την επιστολή σου και σ’ ευχαριστώ για την πρόσκληση που απευθύνεις στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Χαίρομαι δε, καθώς διαπιστώνω ότι η επιστολή διαπνέεται από πνεύμα για την ανάγκη ενότητας και συνεργασίας όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στηρίζει και προωθεί τον ανοιχτό διάλογο και τη συνεργασία με όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και δέσμευσης απέναντι στην κοινωνία.

Στην παρούσα κρίσιμη ιστορική και πολιτική καμπή είναι αναγκαίο να ξεκινήσει ο διάλογος για την ανασύνταξη των προοδευτικών δυνάμεων, για την εξεύρεση των αναγκαίων ιδεολογικών συγκλίσεων και προοπτικών, για τον σχεδιασμό μακροπρόθεσμων προγραμματικών συμφωνιών με βαθιά πίστη στις δημοκρατικές αρχές και αξίες, με όρους συμπεριληπτικότητας και κοινωνικής λογοδοσίας.

Μέσα από τον πλουραλισμό και τη διεύρυνση θα προκύψει η (ανά)σύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων, θα βαθύνουν οι συνεργασίες, θα παραχθούν νέες ιδέες, θα υλοποιηθούν στόχοι και θα επιτευχθούν κοινά οράματα. Κυρίως, όμως, θα δημιουργηθούν «μέτωπα αντίστασης και αναγέννησης» απέναντι στις διαρκείς πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις σ’ εθνικό και διεθνές επίπεδο. Για να μπορέσει να επέλθει η κοινωνική και πολιτική αλλαγή και να ανατραπεί η καταστροφική για τη χώρα κυβέρνηση της ΝΔ.

Για τους λόγους αυτούς είμαι ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία, αποδεχόμενος την πρόσκλησή σου».

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This