Ιδού ποιοι Έλληνες ευρωβουλευτές ψήφισαν να καταργηθεί το δικαίωμα του βέτο των κρατών μελών της ΕΕ!

Must Read

Έσκυψαν το κεφάλι στις μεθοδεύσεις των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταργηθεί το δικαίωμα των κρατών μελών στην άσκηση βέτο, η σαρωτική πλειοψηφία των Ελλήνων ευρωβουλευτών, μια εξέλιξη η οποία είναι άκρως επικίνδυνη, ιδιαίτερα για τα μικρότερα κράτη.

Η κατάργηση του δικαιώματος στο βέτο ουσιαστικά εγείρει μνήμες από την προσπάθεια των Γερμανών να ασκήσουν έλεγχο σε όλη την Ευρώπη, με πρόσχημα μάλιστα ότι οι αποφάσεις της Ένωσης θα λαμβάνονται πιο άμεσα. Απώτερος στόχος ωστόσο όπως διαφαίνεται είναι να μην υπάρχουν διαφωνίες στα σχέδια και τα συμφέροντα των ισχυρών κρατών.

Συνολικά 291 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ, 274 ευρωβουλευτές ψήφισαν κατά και 44 ψήφισαν «Παρών».

Μάλιστα, από τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές κατά του ψηφίσματος που θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας μας, μόνο πέντε καταψήφισαν. Πρόκειται για την ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ η οποία ήταν απούσα από την ψηφοφορία, τον Εμμανουήλ Φράγκο της Ελληνικής Λύσης, τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο και Κωνσταντίνο Παπαδάκη και τέλος, τον Νίκο Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι απόντες από την σημαντική διαδικασία ήταν οι Θοδωρής Ζαγοράκης της ΝΔ, ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Στέλιος Κούλογλου, ο Γιάννης Λαγός και ο Αθανάσιος Κωνσταντίνου της ΧΑ.

Την ίδια στιγμή, παρατηρείται ότι η διαφορά στην ψηφοφορία ήταν μόνο 17 ψήφοι, που σημαίνει ότι οι αν οι Έλληνες ευρωβουλευτές είχαν προτάξει το συμφέρον της πατρίδας τους καταψηφίζοντας τις περίεργες μεθοδεύσεις των ισχυρών, η υπόθεση θα είχε λήξει.

Παράλληλα, προκαλεί εντύπωση ότι το ψήφισμα για την κατάργηση του βέτο υπερψήφισαν και οι πέντε Κύπριοι ευρωβουλευτές που ήταν παρόντες στην ψηφοφορία, ενώ το σύνολο του ψηφίσματος καταψήφισαν τρεις και δύο δήλωσαν «Παρών».

Τα κράτη που αντέδρασαν σε αυτή την απόφαση ήταν η Πολωνία η οποία ψήφισμα για να αντιταχθεί στις προτεινόμενες αλλαγές, κάνοντας λόγο για μείωση του ρόλου της αρχής της ομοφωνίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, και προσπάθεια για περιορισμό των εξουσιών των κρατών, αλλά και παραβίαση του πολωνικού συντάγματος.  Μάλιστα, η κυβέρνηση τόνισε ότι αυτές οι αλλαγές εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των πιο ισχυρών, δηλαδή της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Την έντονη αντίδρασή της στο ψήφισμα εξέφρασε και η αριστερή κυβέρνηση του Ρόμπερτ Φίκο στη Σλοβακία αλλά και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος σημείωσε: «Για την Ουγγαρία, αυτό αποτελεί ταμπού. Η Ουγγαρία θεωρεί την ομόφωνη λήψη αποφάσεων ως την τελευταία εγγύηση για την προστασία του εθνικού συμφέροντος και στα επόμενα 120 χρόνια κανένα κοινοβούλιο στην Ουγγαρία δεν είναι πιθανό να ψηφίσει υπέρ αυτού. Οπότε καλύτερα να το βγάλουμε από την ευρωπαϊκή ατζέντα».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This