Παύλος Γερουλάνος: «Η οικονομία χρειάζεται λύσεις με επίκεντρο τον δανειολήπτη, όχι τις τράπεζες και τα funds»

Must Read

«Εσείς, πιστεύετε ότι για να σώσουμε τους δανειολήπτες, πρέπει να έχουμε δυνατές τράπεζες. Εμείς, πιστεύουμε ότι για να σώσουμε τις τράπεζες, πρέπει να έχουνε δυνατούς δανειολήπτες» τόνισε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος, σε παρέμβασή του για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και τα κόκκινα δάνεια.

Ο κ. Γερουλάνος, αφού απαρίθμησε τα θέματα που επιζητούν λύσεις, αλλά δεν προσφέρονται με το εν λόγω νομοσχέδιο, όπως είναι η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, η προστασία τής πρώτης κατοικίας και τής αγροτικής γης κ.α., αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ και τις οποίες η Κυβέρνηση αγνοεί.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έφερε μόνο μια πρόταση για τα δάνεια και το ιδιωτικό χρέος. Έφερε επτά: Και τον νόμο για την προστασία τής πρώτης κατοικίας του 2010 (Νόμος «Κατσέλη»), εμείς τον φέραμε. Και για την προστασία τής παραγωγικής αγροτικής γης. Και για τη δυνατότητα εξαγοράς του δανείου, πριν μεταβιβαστεί. Και για τον συμψηφισμό για οφειλές προς το δημόσιο και για τις δόσεις αποπληρωμής. Και γι’ αυτούς που είχαν δανειστεί με ελβετικό φράγκο. Και για τους εγγυητές. Και για τους κανόνες δεοντολογίας των funds».

Και συνέχισε λέγοντας: «Βλέπετε κάτι κοινό στις προτάσεις μας; Αφορούν ανθρώπους. Όχι τράπεζες. Αφορούν ανθρώπους που, αν νιώσουν πιο δυνατοί, θα κάνουν και τις τράπεζες πιο δυνατές. Διότι, θα μπουν στην παραγωγική διαδικασία. Αφορούν χιλιάδες νοικοκυριά που, σήμερα, είναι εκτός οικονομίας».

Κλείνοντας, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας, αναφερόμενος στην κυβέρνηση και τη λογική να μην βλέπει τους ανθρώπους που υπάρχουν πίσω από τα δάνεια αλλά μόνο τους αριθμούς είπε: «Αν δεν μπορείτε να δείτε τον άνθρωπο πίσω από το δάνειο, δείτε τουλάχιστον ότι οι άνθρωποι που μπορούν να απογειώσουν την οικονομία με τη δουλειά, την κατανάλωση και τις επενδύσεις τους, είναι σήμερα με τα χέρια δεμένα. Και ότι αυτό το Νομοσχέδιο, δεν τα λύνει. Γι’ αυτό δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το Νομοσχέδιο στη σημερινή του μορφή. Ένα Νομοσχέδιο, που λέει ότι λύνει το πρόβλημα, ενώ στην πραγματικότητα αγοράζει μόνο χρόνο για εσάς, τις τράπεζες και τα funds, δεν είναι το Νομοσχέδιο που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This