Συνάντηση Απόστολου Τζιτζικώστα, με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Must Read

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι κ.κ. Ιερώνυμος και Τζιτζικώστας συζήτησαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των Περιφερειών με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε:

«Συναντήθηκα με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο, στο πλαίσιο των πρώτων θεσμικών επαφών που πραγματοποιώ ως Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Τον ενημέρωσα για τις πρωτοβουλίες που προγραμματίζουμε να αναλάβουμε ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και συζητήσαμε μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως τη στενή συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδας με τις Περιφέρειες, που έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα ειδικά στα χρόνια της κρίσης.

Η Εκκλησία είναι διαρκώς στο πλευρό μας, στη μάχη που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε για να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή και για να μη χάσει η κοινωνία μας την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά της. Η συνδρομή της Εκκλησίας στην προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης να παρέχει βοήθεια στους ευάλωτους συμπολίτες μας είναι ανεκτίμητη. Η Εκκλησία έχει υλοποιήσει πολύ σημαντικό έργο, το οποίο ήταν καθοριστικό για να κρατηθεί η κοινωνία όρθια όλα αυτά τα χρόνια.

Θέλουμε μέσα από κοινές δράσεις να ενισχύσουμε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και αποτελεί κοινή μας βούληση με τον Αρχιεπίσκοπο να συνεχίσουμε να βαδίζουμε και τα επόμενα χρόνια στο δρόμο της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, ώστε κανένας πολίτης να μην αισθάνεται ότι είναι μόνος απέναντι στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη διάθεσή του να συνδράμει ενεργά το έργο μας και δεσμεύτηκα ότι οι Περιφέρειες της χώρας θα σταθούν δίπλα στην Εκκλησία τα επόμενα χρόνια».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά το πέρας της συνάντησης επισήμανε:
«Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκα τον καινούργιο Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Εστιάσαμε στα οφέλη που είχε τόσο η Εκκλησία, όσο και η Αρχιεπισκοπή από τη συνεργασία με τις Περιφέρειες σε όλη τη χώρα. Κάναμε έναν απολογισμό αυτής της δεκαετούς στενής συνεργασίας και είναι θετικός. Είδαμε όμως και τα σημερινά προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως και τα αυριανά που έρχονται και κοινή μας διαπίστωση είναι ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για να συνεργαστούμε ακόμη καλύτερα και στο μέλλον. Είμαστε χαρούμενοι διότι διαπιστώσαμε ότι συμπίπτουν οι απόψεις μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This