Περήφανος ο Χατζηδάκης για την άρση μονιμότητας στη ΔΕΗ αλλά «τσιμουδιά» για τα golden boys

Must Read

Υψηλές… τάσεις προκαλεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη για τη ΔΕΗ, με την κυβερνώσα πλειοψηφία να υπερασπίζεται μόνη της τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, ενώ η αντιπολίτευση εκτοξεύει πυρά.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ -που βρίσκεται προσφάτως σε αντιπολιτευτικό οίστρο– κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του άρθρου του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ενώ ζήτησε και τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί σειράς διατάξεων.

Ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, πάντως, δήλωσε υπερήφανος για την κατάργηση της μονιμότητας των νεοπροσληφθέντων στη ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ενώ προειδοποίησε σε αυστηρό τόνο πως «αν πέσει η ΔΕΗ, θα πέσουν και οι τράπεζες και η εθνική οικονομία».

Μάλιστα, ο υπουργός εξεμάνη στο άκουσμα της ένστασης αντισυνταγματικότητας, καταγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2017, είχε εφαρμόσει την ίδια τακτική για εργαζομένους θυγατρικής της δημόσιας εταιρίας ηλεκτρισμού. «Θεσπίσατε για τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες όσα κάνουμε εμείς για τη ΔΕΗ. Ντροπή, ντροπή, ντροπή!» φώναξε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, βέβαια, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η… άκρα του τάφου σιωπή του Κωστή Χατζηδάκη για την επικείμενη αγορά λιμουζίνων για τα golden boys της ΔΕΗ, παρόλο που ερωτήθηκε σχετικώς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση άσκησε σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο.

Η Έφη Αχτσιόγλου, υποβάλλοντας την ένσταση αντισυνταγματικότητας, υποστήριξε ότι όσοι προσληφθούν εφεξής στη ΔΕΗ θα εξαιρούνται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας και θα έχουν δυσμενέστερους μισθούς και δυσμενέστερες σχέσεις εργασίας.

«Μας επιστρέφετε στις πιο σκοτεινές εποχές του δεύτερου Μνημονίου με τις πρακτικές σας» κατήγγειλε, μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η ένσταση απορρίφθηκε μεν με διά εγέρσεως ψηφοφορία, στηρίχθηκε ωστόσο από το ΚΙΝ.ΑΛ., το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ απείχε από την ψηφοφορία η Ελληνική Λύση.

Να σημειωθεί ότι επιφυλάξεις εξέφρασε επί του επίμαχου άρθρου και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί μιας σειράς άρθρων, μεταξύ άλλων, για τις εργασιακές σχέσεις, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και την πρόβλεψη για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας, διάταξη για την οποία μάλιστα η Ν.Δ. δέχθηκε και φίλια πυρά από τον βουλευτή Γιώργο Βλάχο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This