Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Συνέδριο ΝΔ: Με 6.700 στελέχη (οι μισοί μεταξύ 25-44 ετών) και οικολογικό μήνυμα

Περισσότερα από 6.700 στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να βρεθούν στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετέχουν στις διαδικασίες του 13ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος, που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή έως και την Κυριακή στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Ήδη πάνω από 1.700 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή ως σύνεδροι και επιπλέον σχεδόν 5.000 έχουν δηλώσει ότι θα βρίσκονται εκεί ως παρατηρητές.

Δείτε επίσης: Οι προσκεκλημένοι ομιλητές στο συνέδριο της ΝΔ: Από Facebook και Harvard μέχρι Ευρωβουλή

Με κεντρικό σύνθημα «Το μέλλον αρχίζει τώρα» οι διοργανωτές θέλουν το συνέδριο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη φυσιογνωμία του κόμματος. Γι’ αυτό και δίνεται βαρύτητα στις ηλικίες των συμμετεχόντων και τονίζεται ότι το 50% των συμμετεχόντων ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 25-44 χρόνων.

Το συνέδριο, πάντως, θα έχει και οικολογική χροιά, αφού μια από τις κυριότερες φροντίδες των διοργανωτών είναι το να δείξουν πως το κόμμα εφαρμόζει στη δική του λειτουργία τους ίδιους κανόνες που θέλει και η κυβέρνηση να εφαρμόσει στο κράτος.

Σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ισχυρίζονται, θα υπάρξει μείωση της χρήσης χαρτιού κατά 92%, μέσω της ψηφιοποίησης των διεργασιών, αφού όλα θα λειτουργούν με βάση ένα application στο κινητό, ενώ θα χρησιμοποιηθούν ανακυκλώσιμο χαρτί και φιλικά προς το περιβάλλον μελάνια.

Ταυτόχρονα, κάδοι ανακύκλωσης θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του συνεδρίου, ενώ έξω από αυτό θα υπάρχει ένα κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης, όπου όσοι θέλουν θα μπορούν να δώσουν χρησιμοποιημένες συσκευασίες -διαχωρισμένες ανάλογα με το υλικό τους- και να πάρουν ως αντάλλαγμα κουπόνια για αγορές. Οι συμμετέχοντες έχουν κληθεί να περιορίσουν δραματικά τα πλαστικά μιας χρήσης και να τα αντικαταστήσουν με άλλου είδους υλικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ