Ηχηρό ράπισμα των δικαστών κατά της κυβέρνησης!

Must Read

Ηχηρό μήνυμα κατά της προτεινόμενης προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης από την ομάδα εργασίας, που συνεστήθη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενοποίησης του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας της Πολιτικής Δικαιοσύνης, έδωσαν οι Δικαστές κατά την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσής τους, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο,9/12 στην Αίθουσα του Εφετείου Αθηνών.

Σύσσωμη η Γενική Συνέλευση, αποτελούμενη από 500 περίπου Δικαστές όλων των βαθμών της ιεραρχίας, τάχθηκε κατά της ανωτέρω επιχειρούμενης ενοποίησης, λόγω των βίαιων αλλαγών που πρόκειται να επιφέρουν στην υπηρεσιακή και προσωπική κατάσταση 2000 και πλέον Δικαστικών Λειτουργών και των οικογενειών τους, αλλά και εξαιτίας των άνισων καταστάσεων που πρόκειται να δημιουργηθούν.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή της, τόνισε περαιτέρω ότι η Ένωση δεν είναι αντίθετη με αλλαγές εν γένει στη Δικαιοσύνη αλλά προτείνει εναλλακτικά και αποτελεσματικότερα μέτρα για την επιτάχυνση, που αποτελεί προτεραιότητα για την Πολιτεία. Οι Δικαστές επιφυλάχθηκαν να προχωρήσουν και σε δημοψήφισμα σε περίπτωση που το υπουργείο εμμείνει στο σχεδιασμό του όπως έχει μέχρι σήμερα κοινοποιηθεί. Ωστόσο, ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε σαφώς κατά την ομιλία του ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο ή προαποφασισμένο και ότι το Υπουργείο είναι ανοιχτό για θεσμικό διάλογο.

Προηγουμένως κατά τις σχετικές ομιλίες τους, τόσο η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κυρία Γεωργία Αδειλίνη, όσο και ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κ. Δημήτριος Βερβεσός, τοποθετήθηκαν κατά του μέτρου της ενοποίησης, ενώ οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από μέλη της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, χαρακτηρίζονται από την Πρόεδρο της κ. Μαργαρίτα Στενιώτη, άνευ ουσίας, καθότι αποτελούν άλλη μια προσπάθεια της μειοψηφίας να αποπροσανατολίσει από τα ανωτέρω σημαντικά συμπεράσματα της πολυπληθέστερης και πιο επιτυχημένης Γενικής Συνέλευσης των τελευταίων ετών, για συνδικαλιστικά και μόνο οφέλη, αφού και αυτή (μειοψηφία) τάσσεται κατά της ενοποίησης, όπως το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This