Δ. Κουτσούμπας: «Έχουμε απαντήσεις και σχέδιο»

Από την ομιλία του στο ΣΕΦ

Must Read

Επίθεση… σε όλα τα μέτωπα εξαπέλυσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής στο ΣΕΦ μίλησε για το «τι μπορούμε να κάνουμε και πώς θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την δύσκολη κατάσταση που ολοένα και χειροτερεύει».

Και συνέχισε: «Έχουμε τις απαντήσεις, έχουμε και το σχέδιο κι αυτά θέλουμε να συζητήσουμε. Θα έλεγα ότι με εύστοχο τρόπο αποτυπώνονται και στον τίτλο της σημερινής εκδήλωσης: ‘Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε. Ο λαός μας, όπως και όλοι οι λαοί, μπορούν αν το αποφασίσουν, να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, βαδίζοντας στον δρόμο της σύγκρουσης με το σύστημα της εκμετάλλευσης, επιβάλλοντας το δίκιο τους».

Πρόσθεσε πως η αισιοδοξία αυτή «επιβεβαιώνεται και από την δυναμική που καταγράφει η άνοδος του κύρους του ΚΚΕ σε ευρύτερες εργατικές λαϊκές δυνάμεις. Δημιουργούνται ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις για πλατιά συμπόρευση με το ΚΚΕ. Ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, το οποίο δεν είναι τυχαίο ούτε συγκυριακό. Γιατί αυτό το ρεύμα σφυρηλατήθηκε μέσα στα μεγάλα γεγονότα των προηγούμενων ετών. Ο δρόμος για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων ανοίγει μέσα από τα μικρά και μεγάλα μέτωπα που έχουμε μπροστά μας, βάζοντας στο στόχαστρο την πολιτική της ΝΔ η οποία μπορεί να κουνάει το δάχτυλο του 41%, όμως ξέρει καλά πως η δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική της δυναμώνει και θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, γιατί και τα σινιάλα στην παγκόσμια και ελληνική οικονομία δεν είναι καλά και τα ζόρια θα μεγαλώνουν».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «ένα πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ δεν ήταν μόνο οι απώλειές της σε δήμους και Περιφέρειες, αλλά και τα μεγάλα ποσοστά της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’, που δείχνουν ότι ο εργαζόμενος λαός αντιλαμβάνεται ότι η ΝΔ έχει αντίπαλο – κι αυτό είναι το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για τη συλλογική σύμβαση σε όλους τους κλάδους, στον αγώνα για να αναχαιτιστεί η επίθεση στο εργατικό-λαϊκό εισόδημα η οποία συνεχίζεται. Στα ελληνοτουρκικά παρά το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση, τα παζάρια πραγματοποιούνται πάνω στο πολύ επικίνδυνο πλαίσιο που διαμορφώνουν οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί, που οδηγούν σε οδυνηρές διευθετήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Απαιτείται επαγρύπνηση. Στην πραγματικότητα δρομολογείται μια εφ’ όλης της ύλης διαπραγμάτευση, και στο τραπέζι παραμένουν οι απαράδεκτες διεκδικήσεις της τουρκικής άρχουσας τάξης».

Ολοκληρώνοντας, ανέφερε: «Κανείς δεν μπορεί να αδιαφορεί όταν η ΝΔ στηρίζει το έγκλημα του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Η πάλη για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως λαός, απαιτώντας ταυτόχρονα την απεμπλοκή της Ελλάδας από τις πολεμικές διεργασίες. Σ’ αυτούς τους αγώνες, στο δρόμο της σύγκρουσης, έχουν θέση όλοι όσοι και όσες θέλουν να υποστεί πραγματικό πλήγμα η κυβέρνηση της ΝΔ και δεν εκτονώνονται αναζητώντας μια δήθεν λύση σε κυβερνητική εναλλαγή. Γιατί το έργο μιας τέτοιας ‘κυβερνητικής εναλλαγής’ στα πλαίσια αυτού του συστήματος, ανέβηκε πολλές φορές στο παρελθόν, κι ήταν τραγωδία για το λαό, θα λέγαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη της σοσιαλδημοκρατίας με την διακυβέρνησή του έδωσε στο σύστημα χώρο και χρόνο για να πάρει ανάσα και να επανέλθει δριμύτερο. Κυρίως του έδωσε τη δυνατότητα να κλείσει τις ρωγμές του και να περάσει στην επόμενη φάση της επίθεσης στην εργατική τάξη, στο λαό. Σε όσους αγωνιούν να ξεπεράσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα, η πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ, δεν μπορεί να είναι, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε άλλοι που προς το παρόν περιφέρονται γύρω από αυτούς τους δύο, γιατί όλοι αυτοί, μηδενός εξαιρουμένου, στήριξαν όλες τις στρατηγικές επιλογές της ΝΔ, ψήφισαν πάνω από τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ και στην ίδια ρότα συνεχίζουν και σήμερα, χωρίς να κρατούν ούτε τα προσχήματα. Πραγματική μαχητική, εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση είναι μόνο το ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή, για να αποκαλύπτει έγκαιρα στους εργαζόμενους τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, αλλά κυρίως έξω από τη Βουλή, μέσα στους αγώνες για να τους αντιπαλεύει. Καημός» των αστικών επιτελείων, των επιχειρηματικών ομίλων, των συμμάχων της αστικής τάξης στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ είναι η γρήγορη ανασύνθεση της σοσιαλδημοκρατίας, γιατί χρειάζονται ένα δεύτερο πόλο για να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στα όρια του συστήματος, να βάλει εμπόδια στο ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που ενισχύεται, να ανακόψει τη δυναμική συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Και δω συναντιούνται και ο ΣΥΡΙΖΑ – με αυτούς που μένουν κι αυτούς που φεύγουν – και το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις που ακολουθούν πιο πίσω. Κανείς πραγματικά αριστερός, προοδευτικός άνθρωπος, δεν έχει να προσδοκά τίποτα από το ποιος θα πάρει τελικά κεφάλι σε αυτόν τον ανταγωνισμό, ποιος θα προκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ. Όσοι εμπιστεύτηκαν, ψήφισαν, πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ή στο ΠΑΣΟΚ έχουν επιλογή: Κι αυτή δεν είναι άλλη, από την συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Κλείνοντας δήλωσε: «Στην εναλλακτική διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ, στο σχέδιο σύγκρουσης με τη στρατηγική του κεφαλαίου, την ΕΕ, την μεγαλοεργοδοσία, το κράτος, τις κυβερνήσεις τους, δεν αποτελεί προϋπόθεση να υπάρχει πλήρης ταύτιση σε όλα με τη στρατηγική του ΚΚΕ, με την κοσμοθεωρητική του αντίληψη. Το ΚΚΕ αναλαμβάνει την ευθύνη του για να δυναμώσει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε τον δρόμο της ανατροπής, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων για τη δική του διακυβέρνηση και εξουσία. Για μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας, τη σοσιαλιστική – κομμουνιστική, όπου ο εργαζόμενος είναι οργανωτής της δικής του εξουσίας, με τον πλούτο και τα μέσα παραγωγής ως κοινωνική ιδιοκτησία.

Αυτή η πρόταση είναι και η μόνη ριζικά και πραγματικά διαφορετική, είναι η μόνη που μπορεί να δώσει πραγματική ελπίδα και προοπτική στο λαό και τη νεολαία. Να ξεπεράσουμε και τους εαυτούς μας, ώστε να γίνει ακόμη πιο πλατιά και μαζική η συμπόρευση με το ΚΚΕ! Να πυκνώσουν οι γραμμές του κόμματός μας και της ΚΝΕ. Αυτή θα είναι και η πραγματική εγγύηση για το λαό. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This