Κρατικός Προϋπολογισμός 2024: Υπερψηφίστηκε με 158 «ναι»

Όπως αναμενόταν, οι δαπάνες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν οι μόνες που συγκέντρωσαν θετικές ψήφους και από τη συντριπτική πλειοψηφία της αντιπολίτευσης, καθώς υπερψηφίστηκαν από 249 βουλευτές, με μόνο 51 να ψηφίζουν «κατά»

Must Read

Ουδεμία έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2024 υπερψηφίστηκε, καθώς για μια ακόμη φορά άπαντες οι βουλευτές της κυβέρνησης ψήφισαν «υπέρ».

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας που διενεργήθηκε πριν από λίγη ώρα, σε σύνολο 300 βουλευτών, οι 158 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψήφισαν «ναι», με σύσσωμους τους 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης να τον καταψηφίζουν.

Από την άλλη, όπως αναμενόταν, οι δαπάνες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επίσης υπερψηφίστηκαν, καθώς έλαβαν 249 θετικές ψήφους έναντι 51 αρνητικών, ενώ όσον αφορά τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, έλαβαν 239 «ναι» έναντι 61 «όχι».

Τα έξοδα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ψηφίσθηκαν από 159 βουλευτές, έναντι 140 που ψήφισαν «όχι». Τα έξοδα του Υπουργείου Παιδείας – Θρησκευμάτων – Αθλητισμού, καθώς και εκείνα του Υπουργείου Υγείας ψηφίσθηκαν από 158 βουλευτές, καταψήφισαν από 132, ενώ 10 ψήφισαν «παρών».

Όσον αφορά στα έξοδα όλων των υπόλοιπων υπουργείων ψηφίσθηκαν μόνο από τους 158 βουλευτές, ενώ άπαντες οι βουλευτές της αντιπολίτευσης τα καταψήφισαν.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, οι συνεδριάσεις κατά την πενθήμερη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2024 στη Βουλή, διάρκεσαν συνολικά 66 ώρες. Μίλησαν 220 βουλευτές, 34 μέλη κυβέρνησης (23 υπουργοί, τέσσερις αναπληρωτές υπουργοί και επτά υφυπουργοί) οι εννέα γενικοί και οι 15 ειδικοί εισηγητές των κομμάτων καθώς και οι εννέα κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι αρχηγοί των κομμάτων, χωρίς καμία σύντμηση χρόνου.

Σημειώνεται ότι η ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού επέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This