Το QatarGate και οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» στο Ευρωκοινοβούλιο

«6 ευρωβουλευτές και ένας αξιωματούχος ήταν μέρος του δικτύου είτε το γνώριζαν είτε όχι»

Must Read

Συνεχίζει τις αποκαλύψεις για το QatarGate το Politico. Το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ του Κατάρ και άλλων χωρών έχει προεκτάσεις στα πολιτικά δρώμενα της ΕΕ ακόμη και σήμερα, όπως αναφέρει το αμερικανικό Μέσο.

Με τίτλο «Οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” του QatarGate εργάζονται ακόμη στο Ευρωκοινοβούλιο» το Politico γράφει πως «6 ευρωβουλευτές και ένας αξιωματούχος ήταν μέρος του δικτύου είτε το γνώριζαν είτε όχι».

«Στο δίκτυο του Παντσέρι υπάρχουν δύο είδη πρωταγωνιστών: αυτοί που γνωρίζουν την οργάνωση και την διαφθορά, και αυτοί που αισθάνονται υποχρεωμένοι» είχε δηλώσει ο Φραντσέσκο Τζόρτζι -σύντροφος της Εύας Καϊλή τότε- στους ανακριτές. Τα μέλη του δικτύου, πρόσθεσε, περιγράφονται ως «στρατιώτες».

Το Politico αναφέρει ότι έξι εν ενεργεία ευρωβουλευτές και ένας αξιωματούχος έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές μεταξύ εκείνων που εμπλέκονται στο QatarGate. Πολιτικοί και συνεργάτες τους φέρονται να ελάμβαναν χρήματα ή δώρα από το Κατάρ και άλλες κυβερνήσεις με αντάλλαγμα να ασκήσουν επιρροή στην πολιτική της ΕΕ.

«Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν στα μάτια του Παντσέρι “χρήσιμοι ηλίθιοι” και δεν γνώριζαν το σύστημα που είχε θέσει σε εφαρμογή» υποστήριξε ο Τζόρτζι στις καταθέσεις του.

Εξήγησε, δε, ο Ιταλός πρώην εργοδότης του χρησιμοποιούσε διαφορετικούς «μοχλούς και τεχνικές χειραγώγησης» προκειμένου να πείσει τους «στρατιώτες» να κάνουν ό,τι τους ζητούσε: «Την αξιοπιστία του ως πρώην βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και προέδρου του Fight Impunity [ΜΚΟ], χρήματα, ρομαντικές/σεξουαλικές σχέσεις, ανταλλαγές ευεργεσιών όπως για παράδειγμα να τους βοηθήσει να βρουν δουλειά».

Στα 7 άτομα που εξακολουθούν να εργάζονται στο Ευρωκοινοβούλιο δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για το σκάνδαλο. Ωστόσο, τα ονόματά τους δόθηκαν στις βελγικές Αρχές που διερευνούν τις καταθέσεις δύο εκ των βασικών υπόπτων: του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενου ως αρχηγού, και του πρώην βοηθού του Φραντσέσκο Τζόρτζι.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This