Υπερασπίστηκε την τεκνοθεσία ο Σκέρτσος, που «άνοιξε» μέτωπο και με την Εκκλησία

«Οι ρόλοι είναι διακριτοί ανάμεσα σε Εκκλησία και Κράτος. Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»

Must Read

Με όλες της τις δυνάμεις η κυβέρνηση ρίχνεται στην επικοινωνιακή μάχη για να προωθήσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, για να πείσει την κοινωνία που αντιδρά όπως έδειξε και η χθεσινή πρώτη δημοσκόπηση του έτους.

Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος βγήκε δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά για να υπερασπιστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σχολιάζοντας και τα «καυτά» θέματα που απασχολούν τους πολίτες και η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύσεις.

Έτσι αναφερόμενος στην ακρίβεια και στις προκλητικά αυξημένες τιμές στο βρεφικό γάλα και το λάδι ανέφερε πως την Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα της ακρίβειας, λέγοντας πως «η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει το πρόβλημα της ακρίβειας. Θα ανακοινωθούν μέτρα για την τιμή του βρεφικού γάλακτος, η διατίμηση δημιουργεί προβλήματα και αυτό δεν το θέλουμε».

Για την τιμή στο λάδι παραδέχτηκε πως «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτή τη φάση για το λάδι». Και συνέχισε λέγοντας: «Το λάδι είναι μια ειδική περίπτωση διότι έχει να κάνει και με συνθήκες κλιματολογικές, συνθήκες ελλείψεων που έχουν παρατηρηθεί. Δηλαδή υπάρχουν τοπικά και καιρικά φαινόμενα τα οποία επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την τιμή του. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτή τη φάση για το λάδι. Σίγουρα πρέπει οι εταιρείες οι οποίες διαθέτουν τα προϊόντα λαδιού να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον πιο έντονου ανταγωνισμού και τα περιθώρια κερδοφορίας σε σχέση με το προ κρίσης επίπεδο να ελέγχονται διαρκώς από το Υπουργείο Ανάπτυξης… Όπου παρατηρούνται παρατυπίες, επιβάλλονται πρόστιμα».

Και φυσικά όταν ήρθε η συζήτηση στο επίμαχο νομοσχέδιο ο κ. Σκέρτσος το υπερασπίστηκε φανατικά, αποκαλύπτοντας πως θα είναι και ο εισηγητής του:

«Έχουμε υποχρέωση να εξηγήσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε, γιατί το κάνουμε, ποιοι άλλοι το έχουνε κάνει πριν από εμάς… Είναι μία πρωτοβουλία που έχει στόχο να ενωθεί η ελληνική κοινωνία και όχι να την διχάσει. Δεν θέλουμε να επικρατήσει κλίμα κοινωνικού διχασμού ούτε εντάσεων… Θα είμαι ο εισηγητής του νομοσχεδίου».

Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη στο συγκεκριμένο θέμα να ανοίξει μέτωπο και με την Εκκλησία που αντιδρά, με τον Άκη Σκέρτσο να δηλώνει πως: «Οι ρόλοι είναι διακριτοί ανάμεσα σε Εκκλησία και Κράτος. Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This