Οικονομική στήριξη στους βίαια εκτοπισμένους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ υποσχέθηκε ο Γεραπετρίτης

Θα αφορά την κάλυψη των αναγκών τους, ιδίως της στέγασης, ενώ θα σχετίζεται επίσης με τη διατήρηση των χριστιανικών πολιτιστικών χώρων στην περιοχή

Must Read

Η Ελλάδα θα εφαρμόσει σύντομα ένα πρότζεκτ που θα κατευθύνει κονδύλια για τους αναγκαστικά εκτοπισμένους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανακοίνωσε από το Ερεβάν της Αρμενίας, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, όπως μεταδίδουν τα αρμενικά ΜΜΕ.

«Η Ελλάδα θα υποστηρίξει σύντομα ένα πρόγραμμα που θα χρηματοδοτήσει τους αναγκαστικά εκτοπισμένους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, για την κάλυψη των αναγκών τους, ιδίως στέγασης. Θα σχετίζεται επίσης με τη διατήρηση των χριστιανικών πολιτιστικών χώρων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Είμαστε οπωσδήποτε υπέρ της διατήρησης των χριστιανικών χώρων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και θέλουμε η διερευνητική αποστολή της UNESCO να είναι επί τόπου για να αποκαλύψει τις ζημιές που έχουν υποστεί ή θα μπορούσαν να υποστούν αυτοί οι τόποι», είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, εκφράζοντας την ετοιμότητά του για υποστήριξη.

Ο κ.Γεραπετρίτης κατά την επίσκεψή του στην Αρμενία, συναντήθηκε -μεταξύ άλλων- και με τον Πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος τον καλωσόρισε λέγοντας:

«Αγαπητέ Υπουργέ, καλωσορίζω εσάς και την αντιπροσωπεία σας στη Δημοκρατία της Αρμενίας. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική επίσκεψη για εμάς, διότι έχουμε μια αρκετά ολοκληρωμένη ατζέντα με την αδελφή και φίλη Ελλάδα, καθώς και πολύ σημαντική συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που μας παρείχε και μας παρέχει η Ελλάδα, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα γενικότερα. Φυσικά, δεν πιστεύουμε ότι μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες ανάπτυξης των σχέσεών μας, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο.

Ελπίζω ότι ως αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης, θα αυξήσουμε το επίπεδο χρήσης αυτής της δυναμικής. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μεταφέρετε τους θερμούς μου χαιρετισμούς στον [Έλληνα] Πρωθυπουργό [Κυριάκο] Μητσοτάκη.

Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε νέες συναντήσεις. Νομίζω ότι είχαμε μια πολύ σημαντική συζήτηση στη Γρανάδα και φυσικά η εμβάθυνση των σχέσεών μας με την Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για εμάς».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This