Παύλος Γερουλάνος: «Ξεπουλούν το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας»

«Πυρά για το «ξεπούλημα» του «Ελ. Βενιζέλος» από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Must Read

«Η Κυβέρνηση, θυσιάζει την προοπτική επόμενων ετών, Kυβερνήσεων και γενεών για άμεσο, μικρότερο δικό της όφελος, σήμερα» τόνισε, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση τού σχεδίου Nόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: «Α) Κύρωση της από 7.12.2023 τροποποίησης της από 31.7.1995 Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου μεταξύ τού Ελληνικού Δημοσίου και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» – Β) Κύρωσή τού από 4.1.2024 Ιδιωτικού Συμφωνητικού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Αεροπορία Αιγαίου Ανώνυμη Αεροπορική Εταιρεία», ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος.

Στην αρχή τής ομιλίας του, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας τόνισε: «Μπορεί η Κυβέρνηση να κερδίσει με το να κρατήσει τις μετοχές τού αεροδρομίου και τα warrants τής Aegean για λίγο ακόμα διάστημα; Μπορεί. Όλα αυτό δείχνουν. Δύο εταιρείες, που όχι μόνο κερδίζουν από την αύξηση τού τουρισμού, αλλά την οδηγούν, μόνο θετικά μπορούν να ατενίζουν το μέλλον. Αν είναι έτσι, τότε γιατί βιάζεται η Κυβέρνηση να πουλήσει;» και ανέφερε τα 4 σενάρια που μπορεί να οδήγησαν την Κυβέρνηση στην απόφαση να πουλήσει μετοχές τουΔιεθνούς Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και warrantsτης Aegean.

«Σενάριο πρώτο: κάνει εξυπηρέτηση στους παρόντες μετόχους» και σχολίασε: «Δεν θέλω να το σκέφτομαι και δεν θα γνωρίζουμε την αλήθεια μέχρι να ξέρουμε πόσο θα εκτιμήσουν τη συνολική αξία του αεροδρομίου».

«Σενάριο δεύτερο: ξέρει ότι το αεροδρόμιο και η Aegeanσε λίγο θα χάσουν αξία και προσπαθεί να ξεφορτωθεί γρήγορα τις μετοχές τους», συμπληρώνοντας πως γιααυτό το σενάριο δεν υπάρχει καμία ένδειξη, καθώς ο Τουρισμός μοιάζει να πηγαίνει καλά και άρα οι εταιρείες θα πάνε καλύτερα.

«Σενάριο τρίτο: η Κυβέρνηση χρειάζεται ρευστότητα για να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και δεν έχει υπολογίσει που θα τη βρει».

«Σενάριο τέταρτο: η ελληνική οικονομία δεν πηγαίνει όσο καλά μας λέει η Κυβέρνηση, κινδυνεύει και πρέπει να μαζέψει χρήματα για το άμεσο μέλλον».

Και κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα πιθανότερα σενάρια είναι τα δύο τελευταία (ή ένας συνδυασμός αυτών) λέγοντας: «Η Κυβέρνηση έχει εθιστεί να ξοδεύει και η κατάσταση τής ελληνικής οικονομίας δεν της επιτρέπει να συνεχίσει όπως πορεύεται. Αν δεν ξεπουλήσει τώρα θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο αύριο».

Συνδυάζοντας την πορεία τής Οικονομίας με τη συζήτηση στη Βουλή, ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομίας υπογράμμισε πως: «Η Οικονομία μας χρειάζεται τώρα αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και την ένταξη περισσοτέρων Ελληνίδων και Ελλήνων στο «παιχνίδι» της ανάπτυξης της» τονίζοντας πως για να γίνει αυτό χρειάζεται αλλαγή τού διοικητικού μοντέλου τής χώρας και αποσυγκέντρωση τής εξουσίας.

Ο κ. Γερουλάνος, κλείνοντας την ομιλία του, εξήγησε γιατί αυτό που κάνει η Κυβέρνηση, δηλαδή το να θυσιάζει την προοπτική των επόμενων ετών για άμεσο, μικρότερο και δικό της όφελος, είναι καταστροφικό.

«Πουλώντας, για παράδειγμα, warrants και μετοχές που αύριο θα έχουν μεγαλύτερη αξία.Τέτοιες επιλογές θα αποδειχθούν καταστροφικές. Γιατί; Διότι όταν ξεπουλάς το μέλλον της χώρας για το δικό σου όφελος σήμερα υποθηκεύεις την προοπτική της. Το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών μας. Και σε αυτή την επιλογή εμείς, όχι μόνο δεν θα ακολουθήσουμε, αλλά θα μας βρείτε σκληρά απέναντι».

Δείτε επίσης:

Πωλούν το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στους… συνταξιούχους του Καναδά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This