ΣΔΟΕ για λίστα Πέτσα: Διαπράχτηκαν κακουργήματα, πάνω από 3 εκατομμύρια η ζημιά του Δημοσίου!

Οι 270 ιστοσελίδες, ο Πάτσης και ο Φουρθιώτης!

Must Read

Ραγδαίες εξελίξεις με τη «λίστα Πέτσα». Το τεράστιο σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που παρά την σύσταση εξεταστικής επιτροπής, κουκουλώθηκε λόγω της πλειοψηφίας που διέθετε η Ν.Δ. στο κοινοβούλιο.

Σε μία κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία που εξελίχθηκε σε φάρσα, η Νέα Δημοκρατία ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην διαδικασία χρηματοδότησης των ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και τις άλλες υποθέσεις που απασχόλησαν την επιτροπή. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε ακόμη και για ποινικές ευθύνες που πρέπει να εξεταστούν από εισαγγελική αρχή. Το ΚΙΝ.ΑΛ εντόπιζε αδιαφάνεια στην διαδικασία ενώ το ΚΚΕ επέρριπτε «πολιτικές ευθύνες» στην κυβέρνηση.

Πόρισμα του ΣΔΟΕ λοιπόν, το οποίο αποκαλυπτει σήμερα η εφημεριδα Documento, εντόπισε 270 ιστοσελίδες που πήραν λεφτά από το σύστημα Πέτσα χωρίς να έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Άλλα Site δεν υπήρχαν καν στην πραγματικότητα και άλλα δεν ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο του υπουργείου! 

Σύμφωνα με το πόρισμα, προκύπτει ζημιά του Δημοσίου πάνω απο 3 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ο Πέτσας δήλωνε δικαιωμένος!

 

Απύθμενο ήταν το θράσος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, που μετά το στημένο πόρισμα της Ν.Δ. για τη γνωστή λίστα ξαναβρήκε τη φωνή του «ως αθώος του αίματος»!

«Εχει σημασία τι λέει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Πέτσας, τι λέει κάθε δημοσιογράφος ή πλέον τι λέει η Βουλή;», δήλωνε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι «από εκεί είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση».

 

Το site – Φάντασμα του Φουρθιώτη

Ένα από τα σκάνδαλα της λίστας που είχαν αποκαλυφθεί, είχε γνωστό πρωταγωνιστή: Ο Μένιος Φουρθιώτης επιχείρησε να πάρει χρήματα από τη «λίστα Πέτσα» για την ιστοσελίδα apokaliptikalive.gr και ένα ανύπαρκτο site «φάντασμα», το protieidisi.com, το οποίο είχε μόλις… δύο αναρτήσεις. Όταν έγινε γνωστό ότι επρόκειτο να λάβει χρήματα, η ιστοσελίδα άρχισε να ανανεώνεται με ασυνάρτητες αναρτήσεις.

Τελικώς, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και τη συνεπακόλουθη κατακραυγή, οι παραπάνω ιστοσελίδες φέρεται ότι δεν έλαβαν χρήματα.

Ο Στέλιος Πέτσας με τη σύζυγο του Ανδρέα Πάτση, Βίκυ Παπαλουκά

Λεφτά και στον κουμπάρο του έδωσε ο Πέτσας!

Λεφτά απ’ την πανάκριβη καμπάνια της κυβέρνησης για τον κορονοϊό έδωσε ο Πέτσας σε παντελώς άγνωστο site που εμφανίζεται να συνδέεται με τον κουμπάρο του και βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση και τη σύζυγό του, εξίσου κουμπάρα του, δημοσιογράφο Βίκυ Παπαλουκά.

Μετά το blog του Μένιου Φουρθιώτη που φαίνεται να δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να πάρει μερίδιο της πίτας των εκατομμυρίων ευρώ, ακόμη ένα site από τη λίστα των «εκλεκτών» του Πέτσα και της κυβέρνησης ΜΜΕ, ξεγυμνώνει τον απροκάλυπτο τρόπο με τον οποίο μοιράστηκαν τα χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων πολιτών.

Ίδιο τηλέφωνο και έδρα με το γραφείο του Πάτση

Στη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Στέλιο Πέτσα, έπειτα από την ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει πάρει διαφήμιση το site με την επωνυμία pointmedia.gr.

Πρόκειται για ένα άκρως κακοστημένο site που δεν διαθέτει κανένα στοιχείο επικοινωνίας. Επισκεπτόμενοι την επίσημη σελίδα του στο Facebook υπήρχε δηλωμένο στις πληροφορίες ένα κινητό τηλέφωνο.

Το εν λόγω κινητό τηλέφωνο με μια απλή έρευνα στους τηλεφωνικούς καταλόγους, εμφανίζεται να ανήκει στην εταιρεία «Ανδρέας Πάτσης & Συνεργάτες» που εδρεύει στην Βασ. Σοφίας 10 στην Αθήνα. Πρόκειται για τη δικηγορική εταιρεία του βουλευτή Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Πάτση ο οποίος τυγχάνει και κουμπάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. Ο τελευταίος εμφανίζεται σε lifestyle δημοσιεύματα να έχει παντρέψει μαζί με τη σύζυγό του, το ζεύγος Ανδρέα Πάτση και Βίκυ Παπαλουκά.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This