12-7-2020

Το Μαξίμου «αδειάζει» το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το… πάγωμα των ΜΟΕ με την Τουρκία

Μια… παγώνουν και μια «ξεπαγώνουν» τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, όπως διευκρινίζουν πηγές του μεγάρου Μαξίμου σε αντίθεση με όσα υποστήριζαν νωρίτερα πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η Κυβέρνηση λίγες ώρες μετά την απόφαση του ΥΠΕΘΑ για πάγωμα των ΜΟΕ, το… άδειασε.

Δείτε επίσης: Κομμένος ο διάλογος με την Τουρκία: Στο «ψυγείο» βάζει η Ελλάδα τα μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Τουλάχιστον, μέχρι το αποτέλεσμα που θα έχει η αυριανή συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τουρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις με την Άγκυρα και αναμένεται να οριστούν οι ημερομηνίες συνάντησης ανάλογα με την πρόοδο των συζητήσεων.

«Δεν θα παγώναμε τα ΜΟΕ λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με Ερντογάν», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έδωσαν την πληροφορία ότι ως απάντηση στις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας «παγώνουν» οι συζητήσεις με την Τουρκία για τα ΜΟΕ, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν μέσα στον μήνα στην Αθήνα.

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητική ανευθυνότητα

Για πρωτοφανή κυβερνητική ανευθυνότητα μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το… άδειασμα του Μαξίμου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Με ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Παραμονή της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία και λίγες ώρες αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά.

Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης. 

Τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ