Προτεραιότητα του Ρουσόπουλου από το νέο του πόστο η «λογοδοσία για τα φριχτά εγκλήματα στην Ουκρανία»

Μεγάλο «κόψιμο» και για τις έμφυλες ανισότητες

Must Read

Νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης πλέον ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, που έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει στη θητεία του, κατά την εναρκτήρια ομιλία του.

Ο 35ος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέφερε πως κύρια προτεραιότητα της θητείας του θα είναι η «η εξασφάλιση λογοδοσίας για τα φρικτά εγκλήματα» στην Ουκρανία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήμασταν όλοι μάρτυρες της άγριας, ανελέητης και αδικαιολόγητης επίθεσης από τη Ρωσία, η οποία ήταν τότε μέλος αυτού του Συμβουλίου, σε μια ελεύθερη χώρα. Οι Ουκρανοί πολίτες, και ειδικά τα παιδιά, υποφέρουν, ζουν καθημερινά με τον φόβο του θανάτου και όχι με την ελπίδα της ευτυχίας. Δεν θα σας εκπλήξω αν σας πω ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου, η Ουκρανία και η εξασφάλιση λογοδοσίας για τα φρικτά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο έδαφός της θα είναι η κύρια προτεραιότητά μου.

Το Συμβούλιό μας έρχεται καθημερινά αντιμέτωπο με την έλλειψη ενδιαφέροντος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με την καταπίεση που προκαλείται από την έλλειψη δημοκρατικών ιδανικών ακόμη και σε χώρες που εκλέγουν δημοκρατικά τους ηγέτες τους. Είμαστε εδώ για να τους υπενθυμίσουμε τι έχουν υπογράψει για την επικύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και όλες τις πολλές άλλες δεσμεύσεις που έχουν σχεδιάσει και δημιουργήσει μαζί».

Αναφορά έκανε ακόμη στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, της τεχνητής νοημοσύνης και των έμφυλων ανισοτήτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This