Φάμελλος σε Μαξίμου: Ψηφίστε την εκλογή βουλευτών από την ομογένεια, για να ψηφίσουμε την επιστολική ψήφο

Must Read

Όρους στην κυβέρνηση βάζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσει την επιστολική ψήφο αλλά και την επίμαχη τροπολογία Κεραμέως που χρειάζεται 200 ψήφους για να ισχύσει. Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγου ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για την εκλογή 4 βουλευτών από την ομογένεια. Η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνει την προσπάθεια της ΝΔ να αλλοιώσει το εκλογικό σώμα, καθώς όσοι και να ψηφίσουν (ακόμη και με επιστολική ψήφο) η επίδρασή τους θα είναι έως 4 βουλευτικές έδρες.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κάλεσε την κυβέρνηση «αν σας ενδιαφέρει τόσο πολύ η πραγματική συμμετοχή των αποδήμων, να ψηφίσετε τώρα την τροπολογία μας για τις εκλογικές περιφέρειες των αποδήμων, ώστε να εκλέγονται απόδημοι που να εκπροσωπούν τους απόδημους. Όπως κάνουν και άλλες χώρες με μεγάλη διασπορά, όπως πχ η γειτονική μας Ιταλία. Είναι αυτό που ζητούν οι απόδημοι».

Μάλιστα ευθέως ο Σ. Φάμελλος έκανε λόγο για όρους προκειμένου να ψηφίσει – όρους που δεν υπήρχαν μέχρι την ώρα που η Ν. Κεραμέως κατέθεσε την τροπολογία για επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές. «Οι όροι που σας θέσαμε παραμένουν απαράβατοι. Οι τροπολογίες μας για την ηλεκτρονικό κατάλογο, τη διευκόλυνση των ΑΜΕΑ, την αξιόπιστη οντότητα για το αδιάβλητο της επιστολής ψήφου αλλά και η τροπολογία πλέον για τις περιφέρειες των αποδήμων είναι όροι απαράβατοι για τη νομοθέτηση της επιστολικής ψήφου», τόνισε ο Σ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «δεν δίνουμε συγχωροχάρτι, δεν ετεροκαθοριζόμαστε, ετοιμάζουμε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που στηρίζουν τη χώρα μας, τη δημοκρατία μας, τους πολίτες».

Αναφερόμενος στη χθεσινή τροπολογία Κεραμέως ο Σ. Φάμελλος ήταν δεικτικός: «ε, δεν τη χαρακτηρίζεις και σοβαρή στάση με σεβασμό στη δημοκρατία. Προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας και φανερώνει έλλειψη σοβαρότητας. Μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση σε επικοινωνιακή κ επιφανειακή διαχείριση».

Ναρκοθετήθηκε η συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση κατάφερε να δυναμιτίσει τη συζήτηση αυτού του σημαντικού νομοσχεδίου», υπογράμμισε ο Σ. Φάμελλος εκτιμώντας ότι για την κυβέρνηση οι απόδημοι «αποτελούν απλά εκλογικό κοινό» και ότι «το ενδιαφέρον σας για τους απόδημους είναι απλά ψηφοθηρικό τελικά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποδείχτηκε συνεπής στην συζήτηση αυτή. Και όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και άλλα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Και η κυβέρνηση αποδείχτηκε και ασυνεπής και ανεπαρκής! Αποδείχθηκε ανάξια να αξιοποιήσει την διάθεση συναίνεσης που δείξαμε. Ναρκοθέτησε την προσπάθεια ουσιαστικής σύγκλισης με αποκορύφωμα την εμπρηστική και τυχοδιωκτική χθεσινή τροπολογία», ανέφερε ο Σ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «μας αποδείξατε δύο πράγματα:

-ότι η συζήτηση που ανοίξατε για την επιστολική ψήφο είναι υποκριτική και ουδόλως απόδειξη δημοκρατικότητας και μεταρρυθμίσεων αλλά και
-ότι η μόνη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η δημιουργία εντυπώσεων για κομματικό όφελος».

«Καλείτε σε αποχή τους βουλευτές και σε συμμετοχή τους ψηφοφόρους!»

«Σήμερα η Ν. Κεραμέως μας ζητά υποκριτικά να στηρίξουμε τη ενίσχυση της συμμετοχής στις εκλογές, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός προτρέπει στην αποχή ακόμα και τους βουλευτές του και τους υπουργούς!», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε: «εκεί καταλήγουν οι ανίερες συμμαχίες με την ακροδεξιά με μόνο στόχο τη διατήρηση της εξουσίας και της πρωθυπουργικής καρέκλας».

«Ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να προσβάλει, όχι μόνο τη Βουλή και τη νομοθετική διαδικασία αλλά και τις προβλέψεις του Συντάγματος, που δεν προβλέπουν απλά, αλλά επιβάλλουν συναίνεση σε αυτά τα θέματα. Και το έκανε αυτό γιατί το μόνο του ενδιαφέρον είναι η δημιουργία εντυπώσεων, η διαχείριση της εξουσίας και το κομματικό όφελος και όχι η ποιότητα της δημοκρατίας και της πολιτικής», τόνισε ο Σ. Φάμελλος.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This