Δένδιας: Ανάγκη αύξησης των επιδομάτων στο Πολεμικό Ναυτικό

Η νέα ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού προβληματισμένη για την κατάσταση, «καρφώνει» γι' αυτήν τον πρώην αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο

Must Read

Ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό θέλει να φέρει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Στον απόηχο των καταγγελιών συνδικαλιστών περί μαζικών παραιτήσεων αξιωματικών και υπαξιωματικών που υπηρετούν στη φρεγάτα «Υδρα» αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για αποστολή του πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας παραδέχτηκε δημόσια την ανάγκη αύξησης των επιδομάτων στο Πολεμικό Ναυτικό.

«Είναι προφανές στην ηγεσία του υπουργείου ότι η προσαύξηση του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών δια του επιδόματος αποστολής δεν έχει εκπληρώσει τον σκοπό της» είπε χαρακτηριστικά, κατά την επίδοση αναμνηστικού δώρου στον αρχηγό ΓΕΝ και παραδίδοντα αρχηγό Στόλου, στην τελετή που έγινε στη φρεγάτα «Υδρα».

Ο κ. Δένδιας, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση, πρόσθεσε ότι «πρέπει, λοιπόν, να το δούμε πάλι και να φροντίσουμε ώστε αυτό το επίδομα, ανάλογα ρυθμιζόμενο, να αποδώσει στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού όχι αντίτιμο για την υπηρεσία που παρέχουν στην πατρίδα -ούτε το απαιτούν ούτε αυτός είναι ο τρόπος να το εκφράσουν-, αλλά τη δίκαιη ευγνωμοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και της πατρίδας απέναντι στη μεγάλη εκπλήρωση του εθνικού καθήκοντος και της εθνικής αποστολής».

Ωστόσο φαίνεται πως το ζήτημα της στελέχωσης των μονάδων του Στόλου παραμένει «καυτή πατάτα» για τη νέα ηγεσία του υπουργείου. Ηδη, εξάλλου, αναζητείται το πλήρωμα της πρώτης φρεγάτας Belharra F-601 «ΚΙΜΩΝ», η οποία αναμένεται να παραληφθεί από τον ελληνικό Στόλο σε περίπου έναν χρόνο. Αμέσως μετά την παραλαβή της πρώτης Belharra πολύ σύντομα θα πρέπει να έχει βρεθεί το πλήρωμα της F-602 «ΝΕΑΡΧΟΣ».

Οπως πληροφορούμαστε, η νέα ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη για την κατάσταση, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που «καρφώνουν» γι’ αυτήν τον πρώην αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Σύμφωνα με πληροφορία, λοιπόν, η ηγεσία του Ναυτικού επεξεργάζεται μια σειρά από προτάσεις, τις οποίες αναμένεται να θέσει στην πολιτική ηγεσία, ώστε να βάλει φρένο στην «αιμορραγία» και να αναστρέψει το κλίμα.

Οι προτάσεις φαίνεται πως θα αφορούν κυρίως τα πλεύσιμα, τα οποία αυξήθηκαν όμως με το επίδομα Στόλου μόνο για όσους ταξιδεύουν και όχι για όλους. Το αφορολόγητο όπως εφαρμόζεται σε ιπταμένους, στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και όσους υπηρετούν στα υποβρύχια, αλλά και ένα επιπλέον ειδικό επίδομα, το οποίο θα καταβάλλεται κλιμακωτά ανάλογα με τις ευθύνες κάθε στελέχους των πληρωμάτων. Ενώ στις προτάσεις περιλαμβάνεται και η μετατροπή κάθε εξαμήνου στη θάλασσα σε έναν συντάξιμο χρόνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This