Προανακριτική: Άδειασε τον Στουρνάρα ο Μανιαδάκης στην κατάθεσή του

Must Read

Κατηγορηματικά αρνήθηκε ο Νίκος Μανιαδάκης ότι δέχθηκε οποιεσδήποτε πιέσεις από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis.

«Σας άσκησε πίεση ο κ. Παπαγγελόπουλος;», ρώτησε βουλευτής τον Νίκο Μανιαδάκη, με τον ίδια να απαντά «όχι, ούτε γνωρίζω αν ασκήθηκε πίεση σε άλλους», αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η προανακριτική δεν είναι παρά…πουκάμισο αδειανό, καθώς οι μάρτυρες που έχουν κληθεί δηλώνουν παντελή άγνοια για το αντικείμενο της διερεύνησης, που δεν είναι άλλο από την δήθεν εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Την ίδια ώρα, ο πρώην άτυπος σύμβουλος υπουργών Υγείας, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για δωροδοκία και ψευδορκία, κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσής του, εξέθεσε ανεπανόρθωτα το Γιάννη Στουρνάρα, παραδεχόμενος όχι μόνο τις στενές επαφές που είχαν, αλλά και επιβεβαιώνοντας ότι ο κεντρικός τραπεζίτης γνώριζε ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας, εν αντιθέσει με όσα εκείνος έχει ισχυριστεί.

Αρνήθηκε πάντως, ως αναμένονταν, ότι κατήγγειλε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς πως ο κ. Στουρνάρας απείλησε ότι τόσο εκείνος όσο και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα «τσακίσουν» τους μάρτυρες. «Συναντιέμαι από δεκαοκτώ χρόνων παιδάκι με τον Στουρνάρα» είπε, ενώ σε άλλο σημείο ομολόγησε ότι «τρώμε μαζί δύο φορές το χρόνο».

«Αρνήθηκα ότι είμαι προστατευόμενος μάρτυρας»

Πρόσθεσε μάλιστα ότι σε ένα γεύμα ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας «με ρώτησε αν είμαι προστατευόμενος μάρτυρας, κι εγώ αρνήθηκα», είπε, «αδειάζοντας» έτσι τον, όπως όλα δείχνουν, στενό του φίλο. Την ίδια ώρα, ο Νίκος Μανιαδάκης, όχι μόνο αρνήθηκε εκ νέου να διαψεύσει όσα έχει καταθέσει στους εισαγγελείς Διαφθοράς ως προστατευόμενος μάρτυρας, αλλά και επανέλαβε ότι δεχόταν πιέσεις προκειμένου να δώσει στοιχεία εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων.

Στην προσπάθειά του δε να πείσει για τις πιέσεις αυτές, ισχυρίστηκε ότι οι Εισαγγελείς δήλωναν τότε ότι έχουν τόσες πολλές λεπτομέρειες για τον Άδωνι Γεωργιάδη «έως και ποιος πλήρωνε τις κουρτίνες του σπιτιού του». Να σημειωθεί ότι ο μάρτυρας και διωκόμενος – οποίος εμφανίστηκε θετικός για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με την Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και τους Μαραγγέλη-Δεστεμπασίδη – ενέπλεξε στη…σκευωρία και το FBI, αφού κατήγγειλε ότι δέχτηκε αφόρητες πιέσεις από τους Αμερικανούς για να καταθέσει εναντίον πολιτικών!

Διαβάστε επίσης: Κατάθεση Μανιαδάκη: Δήλωσε «αθώα περιστερά», έπεσε σε αντιφάσεις και κατηγόρησε όλους τους άλλους

Ο ίδιος δήλωσε ακόμη ότι συνεργαζόταν και με το ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ έκανε λόγο και για τηλεφωνική επικοινωνία με την Όλγα Γεροβασίλη, την οποία μάλιστα επιβεβαίωσε και η ίδια σε «πηγαδάκι» με κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Να σημειωθεί ότι η κατάθεσή του θα συνεχιστεί σήμερα το απόγευμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This