Κασσελάκης: Είμαστε δίπλα στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους – Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο κόστος παραγωγής όχι λόγω της εισαγόμενης ακρίβειας όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά λόγω της αισχροκέρδειας...»

Must Read

Όχι μόνο λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει σήμερα τις θέσεις του κόμματος για την επίλυση των προβλημάτων τους, ώστε να γνωρίζουν «το πώς».

«Αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο κόστος παραγωγής, όχι λόγω της εισαγόμενης ακριβείας, όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά λόγω της αισχροκέρδειας» υπογραμμίζει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχετικό βίντεο που ανάρτησε στο Facebook.

Αναφερόμενος δε στις προτάσεις της παράταξής του για τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων, μεταξύ άλλων προτείνει την κατάργηση του ειδικού φόρου καυσίμων, καθώς και τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 6%, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 7 σεντς η κιλοβατώρα, ενώ, όσον αφορά στον ΕΛΓΑ, σημειώνει ότι οι αποζημιώσεις στο αγροτικό και ζωικό κεφάλαιο που έχουν υποστεί ζημιές πρέπει να ανέρχονται στο 100%.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει ως εξής:

«Τους τελευταίους μήνες έχω επισκεφθεί πολλές αγροτικές περιοχές και έχω αφουγκραστεί την ανησυχία των συμπολιτών μας αγροτών για την ανασφάλεια που βιώνουν στη ζωή τους.

Μια ανασφάλεια απολύτως δικαιολογημένη, όπως είναι και ο αναβρασμός που εκφράζεται αυτή τη στιγμή.

Αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο κόστος παραγωγής όχι λόγω της εισαγόμενης ακριβείας όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά λόγω της αισχροκέρδειας.

Σας παρουσιάζω σήμερα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, είμαστε δίπλα τους και πρέπει να ξέρουν πώς.

  • Ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο. Πρέπει να καταργηθεί. Και ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στον υπερμειωμένο συντελεστή από το 24% στο 6%.
  • Για το αγροτικό ρεύμα, πρέπει να μπει πλαφόν στα 7σεντς η κιλοβατώρα.
    Επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί.
  • Πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.
  • ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις, και έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.
  • Στη Θεσσαλία θα πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα.
  • Επανασχεδίαση της ΚΑΠ. Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει αφαιρέσει 240 εκατ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση. Δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.
  • Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση.

Αυτές είναι οι θέσεις μας και οι αγρότες πρέπει να ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ δίπλα τους.
Είμαστε μαζί σας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This