Πυρά Γερουλάνου για τις τραπεζικές χρεώσεις

Must Read

Μετωπική σύγκρουση με φόντο τις τραπεζικές χρεώσεις είχαν ο Παύλος Γερουλάνος και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ολα άρχισαν όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό με αφορμή τις χρεώσεις στο σύστημα IRIS, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις τους για το συγκεκριμένο εργαλείο ως «μέθοδο συναλλαγών χωρίς καμία τραπεζική προμήθεια», τονίζοντας πως «την ίδια στιγμή που όλη η κυβέρνηση μιλάει ακόμα για ένα σύστημα χωρίς τραπεζικές προμήθειες, ανεξαιρέτως, οι τράπεζες ανακοινώνουν χρεώσεις για τον έμπορο και ελεύθερο επαγγελματία!»

Επικαλούμενος δε σχετικά δημοσιεύματα, ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρει πως πλέον η επιβάρυνση για τον ελεύθερο επαγγελματία μέσω τής υπηρεσίας IRIS, όπως προκύπτει από τα νέα τιμολόγια που ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη οι τράπεζες, είναι μεταξύ 0,5% και 1% επί του τζίρου της συναλλαγής, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει εάν είχε άγνοια για τις χρεώσεις που θα επέβαλαν στις συναλλαγές με IRIS οι τράπεζες ή εάν γνώριζε και έλεγε συνειδητά ψέματα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στον βουλευτή απάντησε το υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζοντας πως «έχει μπερδευτεί σε σχέση με το σύστημα IRIS, παρά το γεγονός πως έκανε τη σχετική έρευνα. Η υπηρεσία IRIS είναι μια ευέλικτη υπηρεσία, με μεγάλη διείσδυση στους νέους, που επιτρέπει τη μεταφορά μετρητών έως 500 ευρώ χωρίς προμήθεια».

Οι ίδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξαν πως η κυβέρνηση, θέλοντας να ενισχύσει τη χρήση της υπηρεσίας αυτής από τους πολίτες, θέσπισε την υποχρεωτική αποδοχή της υπηρεσίας IRIS από τους ελεύθερους επαγγελματίες και γι’ αυτό, όπως αναφέρουν, κάθε φορά που ένας πολίτης επιθυμεί να αγοράσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία από έναν ελεύθερο επαγγελματία έως του ποσού των 500 ευρώ, μπορεί να το κάνει χωρίς να επιβαρύνεται με προμήθειες. Ετσι οι πολίτες μπορούν να έχουν έναν εναλλακτικό τρόπο πληρωμής, χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις, όπως αναφέρει το οικονομικό επιτελείο.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This