Άκης Σκέρτσος: Ο πολιτικός μπάτλερ του Κυριάκου σπέρνει τη διχόνοια

Χαρακτήρισε ανθέλληνες όσους ψήφισαν το ευρωπαϊκό κείμενο κατά της διακυβέρνησης Μητσοτάκη 2019-2014, στιγματίζοντας έξι Έλληνες ευρωβουλευτές

Must Read

Οποιοσδήποτε πολίτης στοχοποιεί άλλους ως ανθέλληνες με τα ονοματεπώνυμά τους, και πολύ περισσότερο ευρωβουλευτές, δίνει το δικαίωμα στον εισαγγελέα για αυτεπάγγελτη δίωξη, σύμφωνα με τους αυστηροποιημένους νόμους της ίδιας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όμως, δεν ισχύουν οι ίδιοι νόμοι και για όσους βρίσκονται μέσα στο Μαξίμου.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Ο Ακης Σκέρτσος έγινε το πρώτο κυβερνητικό στέλεχος που πήρε χθες, πρωί πρωί, θέση για το συντριπτικό πόρισμα του Ευρωκοινοβουλίου, ως ο πιο άμεσος εκφραστής του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Και ο υπουργός Επικρατείας επιβεβαίωσε με τη ρητορική του όσα ακριβώς αναφέρονται στο ευρωπαϊκό ψήφισμα για το βαλλόμενο κράτος δικαίου το διάστημα 2019-2024.

Το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτή την πενταετία, με πολύ σοβαρές αρμοδιότητες στο χαρτοφυλάκιό του, πρώτα έσπευσε να χαρακτηρίσει ως «ανθελληνικό» το ψήφισμα. Και προέτρεψε όσους διάβασαν την ανάρτησή του να «κρατήσουμε τα ονόματα των Ελλήνων ευρωβουλευτών που στράφηκαν κατά της χώρας μας». Δεν σταμάτησε εκεί, όμως… Αποφάσισε να δείξει με το δάχτυλο ποιοι είναι αυτοί οι ανθέλληνες βουλευτές οι οποίοι υπερψήφισαν την αυτονόητη καταδίκη για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ετσι, ο υπουργός Επικρατείας, με τη βαρύτητα του Νο2 της κυβέρνησης κι εκφράζοντας το πρωθυπουργικό γραφείο λόγω αρμοδιοτήτων, «έδωσε» στην κοινή γνώμη τα ονοματεπώνυμα όσων, κατ’ αυτόν, φέρθηκαν ανθελληνικά. Για να σιγουρευτούν, μάλιστα, στην κυβέρνηση ότι όλοι θα πληροφορηθούν ποιοι είναι οι «ανθέλληνες» βουλευτές, αποφάσισαν να βάλουν την ανάρτηση Σκέρτσου και στο ΑΠΕ με όλα τα ονοματεπώνυμα Ελλήνων ευρωβουλευτών, ως «ευθεία απάντηση στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της Ελλάδας».

Η στοχοποίηση του Σκέρτσου αφορά τους Ελενα Κουντουρά (Ευρωπαϊκή Αριστερά), Κώστα Αρβανίτη (Ευρωπαϊκή Αριστερά), Νίκο Παπανδρέου (Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές), Πέτρο Κόκκαλη (Ευρωπαίοι Πράσινοι), Γιώργο Κύρτσο (Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι, Renew Europe) και Αλέξη Γεωργούλη (ανεξάρτητος).

Αν και δύσκολα θα βρεθεί Ελληνας πολίτης που να παίρνει στα σοβαρά όσα λέει κάθε φορά ο… πολιτικός Σκέρτσος, τι θα συμβεί στο υποθετικό σενάριο που κάποια ακραία μυαλά ενστερνιστούν το χθεσινό κυβερνητικό ανακοινωθέν επίσημης στοχοποίησης και θεωρήσουν πως πράγματι αυτοί οι έξι ευρωβουλευτές είναι ανθέλληνες και ότι θα πρέπει να «κρατήσουμε τα ονόματά τους επειδή στράφηκαν κατά της χώρας μας»;

Γιατί ακριβώς να τα κρατήσει ο κόσμος τα ονόματα των… ανθελλήνων, κύριε υπουργέ Σκέρτσο; Να τα κάνει τι; Σε τι ακριβώς προτρέπετε το εκλογικό σας ακροατήριο; Κι αλήθεια, αν «σημάδευαν» έτσι έξι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. ο Κασσελάκης, ο Ανδρουλάκης, ο Κουτσούμπας, ο Βελόπουλος ή ένα ΜΜΕ, θα το θεωρούσαν «πολιτική κριτική εντός ορίων» οι ένοικοι του Μαξίμου;

Που είναι ένας εισαγγελέας να τον μαζέψει;

Οπως, όμως, καυτηριάζει και η ευρωπαϊκή έκθεση, είναι δύσκολο στην Ελλάδα του 2024 να βρεθεί κάποιος εισαγγελέας να μαζέψει έναν άνθρωπο που κάνει τέτοια μισαλλόδοξα κηρύγματα για λογαριασμό ολόκληρης κυβέρνησης, και μάλιστα χρησιμοποιώντας την εξουσία που του δίνει ο θεσμικός του ρόλος, αφού το «μήνυμα» Σκέρτσου είχε ευρεία αναπαραγωγή μέσω του κυβερνητικού πρακτορείου ειδήσεων.

Ομως, από μια ανάρτηση του Σκέρτσου προκύπτουν πάντα αρκετές ειδήσεις. Χαρακτήρισε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου «κακόγουστη (ανα)παράσταση εν όψει των ευρωεκλογών ενός θεατρικού έργου που εμφανίζει ως αρνητικό πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό. Δυστυχώς για τους εμπνευστές αυτού του περιφερόμενου θιάσου, το έργο δεν έκοψε εισιτήρια». Copy paste, δηλαδή, από τον Ορμπαν, που στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 σε ανάλογο ψήφισμα κατά της Ουγγαρίας για υπονόμευση των ευρωπαϊκών αξιών, είχε δηλώσει: «Νομίζω ότι το ψήφισμα αυτό ανήκει στη σφαίρα των ανεκδότων. Δεν γελάμε επειδή απλά το αστείο κατάντησε βαρετό».

Ο Ελληνας υπουργός Επικρατείας εξασκείται και στη συνωμοσιολογία, αφού θεωρεί «θεατρικό έργο» την ψηφοφορία στην Ευρωβουλή. Εν ολίγοις, ακυρώνει την ψήφο όλων των Ευρωπαίων και τον ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου, επειδή πρόκειται, στον φαντασιακό του μικρόκοσμο, για περιφερόμενο θίασο.

Απλά να υπενθυμίσουμε ότι ο Σκέρτσος, που κλείνει πέντε χρόνια υπουργός του Μητσοτάκη και απαξιώνει το πρώτο στην Ιστορία ψήφισμα της Ευρωβουλής κατά ελληνικής κυβέρνησης (κι όχι της Ελλάδας) για το κράτος δικαίου, δεν έχει τολμήσει ούτε μία φορά να ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού για να διαπιστωθεί, δημοκρατικά κι όχι με διορισμό, τι αποδοχή έχει ως πολιτικός. Νιώθει, όμως, ότι έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί ακόμα και μια ψηφοφορία στην Ευρωβουλή.

Γερμανικές αποζημιώσεις

Πταίσμα, βέβαια, μπροστά στη δήλωση που είχε κάνει για τις γερμανικές αποζημιώσεις ότι «νομίζω πως πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά κι όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που έγινε πριν από 75 χρόνια, στον Β’ Παγκόσμιο».

Στο τελευταίο ψήφισμα της Ευρωβουλής για τον Ορμπαν, η πλειοψηφία συγκέντρωσε 345 ψήφους, πολύ κοντά στην προχθεσινή «επίδοση» για τον Μητσοτάκη των 330 ψήφων. Μάλιστα, σε αυτούς του 330 Ευρωβουλευτές συνασπίστηκαν οι εκλεγμένοι του Μακρόν με το φιλελεύθερο Renew, οι Πράσινοι, οι Σοσιαλιστές, οι Αριστεροί, ακόμα και επτά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει και η Ν.Δ.

Για τον… εκσυγχρονιστή Σκέρτσο, όμως, όλοι αυτοί είναι «ανθέλληνες» που δεν πείστηκαν από το 41%. Και καλό είναι να μάθουμε τα ονόματά τους και να τα κρατήσουμε κάπου. Ή μήπως και να τους… περιμένουμε για όταν θα έρθουν διακοπές; Δυστυχώς, στην Ελλάδα του 2024 έχουμε το κράτος δικαίου και τους Σκέρτσους που μας αξίζουν…

Βιογραφικό

Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Σπούδασε δημοσιογραφία στο ΑΠΘ κι έκανε μεταπτυχιακό στο «λόμπινγκ» (!) στο «Τζ. Ουάσινγκτον» των ΗΠΑ. Προέρχεται από την Κεντροαριστερά. Διετέλεσε διευθυντής γραφείου του ΥΠΟΙΚ Στουρνάρα το 2012-14, διευθυντής γραφείου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Πικραμμένου και γενικός διευθυντής του ΣΕΒ. Στις 9 Ιουλίου 2019 διορίστηκε, ως εξωκοινοβουλευτικός, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και τον Αύγουστο του 2021 αναβαθμίστηκε σε υπουργό Επικρατείας, πόστο που του ανατέθηκε και μετά τις εκλογές του 2023.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This