Ούρσουλα, Μακρόν και Βέμπερ «γκρέμισαν» τις φιλοδοξίες Μητσοτάκη 

Στον κύκλο των συνομιλητών της Προέδρου της Κομμισσιόν οι 13 βουλευτές του ΕΛΚ που ενέκριναν το καταδικαστικό ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα! – Γιατί απουσίασε από την ψηφοφορία ο Πρόεδρος του ΕΛΚ – Δυσφορία και από Μακρόν

Must Read

Το οργιώδες πολιτικό παρασκήνιο που οδήγησε στην καταδικαστική απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και το πολιτικό μυστικό που κρύβεται πίσω από αυτήν, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Εστία». Το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγε να τοποθετηθεί δημοσίως για το κείμενο αυτό που εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς και επέλεξε να αποδώσει την απόφαση με διαρροές σε «εμμονικούς ευρωβουλευτές».

Προφανώς, αναφερόταν στην Ολλανδή φιλελεύθερη ευρωβουλευτή Ιν’τ Βέλντ, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση των υποκλοπών και στην καταδίκη της Ελλάδος από την επιτροπή PEGA. Ωστόσο όλοι όσοι γνωρίζουν τους συσχετισμούς στο Στρασβούργο ξέρουν ότι αυτό το συμπέρασμα είναι λάθος. Οι πολιτικές ομάδες και οι ευρωβουλευτές που κινήθηκαν εναντίον της Κυβερνήσεως και κατ’ επέκτασιν της χώρας μας, μόνο εμμονικοί δεν είναι.

Οι 13 ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (στην οικογένεια του οποίου ανήκει η ΝΔ) που ενέκριναν το ψήφισμα ή επέλεξαν το λευκό, δεν είναι τυχαία πολιτικά πρόσωπα. Διατηρούν άριστες προσωπικές σχέσεις με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντέρ Λάιεν. Οι ευρωβουλευτές του Renew ανήκουν ευθέως στην σφαίρα επιρροής του Γάλλου προέδρου Μακρόν. Οι ευρωβουλευτές της Σοσιαλιστικής Ομάδας έχουν αναφορές μεταξύ άλλων και στον καγκελάριο Σολτς.

Σημειώνεται ότι από την ψηφοφορία απείχε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, κάνοντας απλώς δημόσια δήλωση, ότι το ζήτημα είναι εκτός αρμοδιότητας του ευρωκοινοβουλίου, γιατί αφορά εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που δικάζονται με βάση το εθνικό δίκαιο στην Ελλάδα.

Απολογητικό αντιψήφισμα

Ενώ και το αντιψήφισμα που έθεσε υπό την κρίση των ευρωβουλευτών το PPE με επικεφαλής την Ελίζα Βόζεμπεργκ ήταν απολογητικό. Διαβεβαίωνε για τις «βελτιώσεις» που έχει κάνει η Ελλάς στην νομοθεσία της, αποδεχόμενο όμως τη βάση κριτικής που άσκησε η Κομισιόν στην Ελλάδα και την κυβέρνηση της με την έκθεση για το κράτος δικαίου το 2023.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το ευρωκοινοβούλιο καταγγέλλει την πατρίδα μας με την ανακοίνωσή του ότι «παραβιάζει τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως». Ειδικώς στις υποθέσεις Τέμπη, ελευθερία ΜΜΕ, υποκλοπές. Βαρύ. Πολύ βαρύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εστίας» από τις Βρυξέλλες, η συμμετοχή ευρωβουλευτών που έχουν άριστη σχέση και βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η απουσία του Βέμπερ από την ψηφοφορία και ο ηγετικός ρόλος της ομάδας Μακρόν στην συγκρότηση του συνασπισμού αυτού συνιστούν ένα συγκεκριμένο πολιτικό μήνυμα με απ’ ευθείας αποδέκτη τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Τού ζητείται να ξεχάσει τις όποιες ευρωπαϊκές φιλοδοξίες έτρεφε και καλλιεργούσε για τώρα ή για το μέλλον. Το μήνυμα αυτό είναι και πολιτικό, αλλά και θεσμικό, δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμπράττει στον ορισμό της ηγεσίας της Ε.Ε., καθώς όλοι οι υποψήφιοι για αξίωμα περνούν την βάσανο της ακροάσεως ενώπιον της Ολομέλειας του.

Η έκδοση καταδικαστικής αποφάσεως της Ολομέλειας του Σώματος που συμπράττει για τον ορισμό της ηγεσίας με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, συνιστά απαγορευτικό για την τυχόν υποψηφιότητα του κυρίου Μητσοτάκη. Την ενταφιάζει πανηγυρικώς.

Τα εγχώρια ΜΜΕ εξαφάνισαν ή υποβάθμισαν την είδηση

Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση με τη στάση της στο παρασκήνιο δικαίωσε την απόφαση, ειδικώς στο σκέλος για την ελευθερία των ΜΜΕ και τη λίστα Πέτσα. Και τούτο, διότι, με εξαίρεση έναν, όλοι σχεδόν οι τηλεοπτικοί σταθμοί χθες εξαφάνισαν ή υποβάθμισαν στις τελευταίες ειδήσεις τους πριν από τα αθλητικά την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, για τη σύνθεση του οποίου θα κληθούμε να αποφασίσουμε τον Ιούνιο.

Σε τόσο μεγάλη «υπόληψη» το έχει το πολιτικό και μηντιακό μας σύστημα. Τόσο σοβαρή απόφαση, με την οποία τίθεται ουσιαστικά ζήτημα δημοκρατίας στην πατρίδα μας, εξαφανίστηκε χθες από τα δελτία ειδήσεων, όπως εξαφάνιζαν τις ειδήσεις αυτές τα καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού στα χρόνια των σοβιέτ.

Τούτων δοθέντων, κρίμα και η απόπειρα του κυρίου πρωθυπουργού να οικοδομήσει, όπως γράφει και το Politico, προφίλ ευρωπαίου πρωθυπουργού με τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών για να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό αξίωμα στο μέλλον. Με την στήριξη του Στέφανου, του Τάιλερ και των τρανς θα μείνει.

*πηγή εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This