Κατατέθηκε στην Βουλή το ν/σ για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα – Σφοδρές αντιδράσεις

Την Δευτέρα ξεκινά η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή

Must Read

Κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις «τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας». Την Δευτέρα ξεκινά στις 4 το απόγευμα στην αρμόδια Επιτροπή η συζήτηση παρουσία του υπουργού, Γιώργου Φλωρίδη, και του υφυπουργού. Γιάννη Μπούγα.

Ο Φλωρίδης «ετελείωσε» τη διαφθορά!

Δικηγόροι, δικαστικοί και ακαδημαϊκοί έχουν διατυπώσει σοβαρές ενστάσεις για το σχέδιο νόμου και οι αντιδράσεις είναι έντονες με τους δικηγορικούς συλλόγους να επιμένουν στην αποχή.

 

Το σχέδιο νόμου αποτελείται από 137 άρθρα, 61 αφορούν σε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, 54 σε αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και 16 στο πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία.

Επιπλέον, υπάρχει προσθήκη διατάξεων που θεσπίζουν ειδικές ποινικές ευθύνες των Νομικών Προσώπων για δωροδοκία δημοσίων υπαλλήλων με στόχο αθέμιτα οφέλη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιώντας τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, προχωρεί σε μείζονα μεταρρυθμιστική παρέμβαση, διπλής κατεύθυνσης:

Α) Αντιμετώπιση της «μικρομεσαίας» εγκληματικότητας με βασικό μέσο την έκτιση των ποινών, που καταπολεμά το αίσθημα ατιμωρησίας και αυξάνει τη ζωτική ανάγκη ασφάλειας του πολίτη.

Β) Επιτάχυνση των διαδικασιών και του χρόνου της ποινικής δίκης, που αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου για ταχύτερη απονομή του δικαίου στη χώρα μας.

Επίσης, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις, που αντιμετωπίζουν κρίσιμα θέματα αυξημένου εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως η οικολογική καταστροφή μέσω των εμπρησμών, η ενδοοικογενειακή βία, η προστασία αλλά και η παραβατικότητα των ανηλίκων.

Τέλος το Σχέδιο Νόμου, ενισχύει τη διαφάνεια της δημόσιας ζωής, διότι θεσπίζει ειδικές ποινικές ευθύνες των Νομικών Προσώπων σε περιπτώσεις δωροδοκίας δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να αποσπάσουν αθέμιτα οφέλη».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This