Σε πανικό το Μαξίμου μετά την ευθεία επίθεση Σαμαρά σε κυβέρνηση και Κυριάκο Μητσοτάκη

Δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα ο πρώην και ο νυν πρωθυπουργός με αφορμή το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Must Read

Τεταμένη η σχέση Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά, μετά την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή στη συζήτηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου που προκάλεσε τριβές και στο πολιτικό προσωπικό και στην κοινωνία και αφορά στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Στην ομιλία του, που είχε διάρκεια 37 λεπτών, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε βέλη κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανέλαβε να υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

«Η κυβέρνηση δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό και δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο», είπε με νόημα και συνέχισε λέγοντας «η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία».

Πρόσθεσε πως «η παράταξη μας δεν θα έπρεπε να φέρει αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση».

Όσον αφορά στην ουσία του νομοσχεδίου, αφού πρώτα κάλεσε τους συναδέλφους του βουλευτές «να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να ακούσετε μόνο τη συνείδηση σας. Να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε», έκανε λόγο για θεμελιώδη ανατροπή του οικογενειακού δικαίου. «Δεν υπάρχει κανένας καταναγκασμός, δεν είναι προτεραιότητα της κοινωνίας», είπε κι συμπλήρωσε ότι έχει επιβληθεί η λογική «μη μιλάτε όλοι τα κεφάλια μέσα».

Τόνισε ότι τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών καλύπτονται από το σύμφωνο συμβίωσης και ότι «αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό την οικογένειας».

«Με ένα ψέμα ξεκίνησε η επιχειρηματολογία για το νομοσχέδιο», ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, που τόνισε ότι προφανώς θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Όπως είπε: «Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι. Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα. Όλη η επιχειρηματολογία υπέρ της ψήφισης του έχει ξεκινήσει από ένα ψέμα».

«Θα επικαλεστούν κάποιοι την έννοια της συμπεριληπτικότητας και θα ζητήσουν να αντικατασταθεί ο όρος πατέρας και μητέρα από τους όρους γονέας 1 και γονέας 2. Σχολεία ήδη το έκαναν, πριν ψηφισθεί το νομοσχέδιο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα ζητήσουν από τα σχολεία να διδάσκεται η οικογένεια ως κάτι πιο ουδέτερο. Το νομοσχέδιο έχει πρόβλεψη, αλλά δεν εμποδίζει το γονέας 1 και γονέας 2, ανοίγουμε Κερκόπορτα», σχολίασε με νόημα. «Μετατρέπουμε την μητρότητα σε αγοραία υπηρεσία. Ανοίγει το δρόμο για να συμβεί αυτό που δεν προβλέπει το νομοσχέδιο. Αυτά θα συμβούν».

«Τώρα θα σας πω κάτι που έχει ήδη συμβεί: Ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο ανατροπή του οικογενειακού δικαίου. Εδώ αποσιωπήθηκε πλήρως. Προβλέπει απάλειψη κάθε όρου μητρότητας και πατρότητας και αντικατάσταση από γονέα1 και γονέα2» και συνέχισε: «Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ έκαναν αποχή. Είναι άποψη της παράταξής μας οι πολυγονεϊκές οικογένειες; Τι θα κάνει η κυβέρνηση όταν έρθει στο Συμβούλιο η τελική έγκριση; Θα ασκήσει βέτο; Όχι μόνο δεν εκπροσωπούμε την κοινωνία, αλλά την εξοργίζουμε και την μπερδεύουμε», διεμήνυσε.

«Εναντίον του νομοσχεδίου είναι και το ΚΚΕ, είναι ακροδεξιό του ΚΚΕ, θα τρελαθούμε; Δεν είναι σκοταδισμός και παπαδαριό η Ελληνική Εκκλησία, έχει αναφέρεται δικαίωμα να λέει την γνώμη της», τόνισε και επικαλέστηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

Έκανε λόγο για bullying σε βουλευτές και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να μπερδεύουμε τη Δύση με τις παθογένειές της. Ανήκω στη Δύση δεν σημαίνει μαϊμουδίζω κάθε μόδα. Πειραματιζόμαστε με τις ψυχές των παιδιών ακόμη και των αγέννητων».

Και υπογράμμισε: «Αντί να ανακόψουμε το δρόμο στα άκρα αγριεύουμε τους πολίτες. Από το 1977 σε αυτή τη Βουλή έχω δει πολλές ιδεοληψίες. Ποτέ δεν είδα ένα τόσο ζοφερό τοπίο για τη Δύση όσο αυτό που ζούμε, τόσο τραυματικό για τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Διολισθαίνουμε στο wok culture, οδηγούμε τον κόσμο στον απόλυτο κυνισμό. Τον στρέφουμε εναντίον μας. Δεν κάνετε έτσι στροφή στο κέντρο, δεν είναι κέντρο η ανατροπή της οικογένειας. Δεν είναι προοδευτισμός η πολυγενεϊκή οικογένεια και η λογική των 69 φύλων. Δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή με τον κόσμο της παράταξής μας και να σπρώξουμε την κοινωνία στα άκρα».

Αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι από την τότε πλειοψηφία, μόλις 17 βουλευτές είναι σήμερα στη Βουλή. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «επικίνδυνο» και είπε ότι δεν αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα.

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά μούδιασε το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς αμφισβήτησε ξεκάθαρα την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι κατά τα άλλα λαλίστατες κυβερνητικές πηγές το μόνο που βρήκαν να σχολιάσουν είναι… «κανένα σχόλιο», επιμένοντας σε ιδιωτικές συζητήσεις να λένε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του πρώην πρωθυπουργού!
Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς, μετά το τέλος της τοποθέτησής του, απαντώντας σε δημοσιογράφους «αν ήταν σκληρός απέναντι στον πρωθυπουργό και σε ορισμένα θέματα εντελώς απέναντι του», απάντησε πως «ήταν η άποψή μου, τίποτα άλλο».
Πάντως στο Μαξίμου έχουν πάρει τα μπατζάκια τους φωτιά και ψάχνουν να βρουν με ποιο τρόπο πρέπει να αντιδράσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This