Τα… φιλαράκια Γεραπετρίτης – Φιντάν συναντήθηκαν (και) στο Μόναχο

Οι δύο ΥΠΕΞ αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, και στις λεπτομέρειες της ανοιξιάτικης επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Must Read

Στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας στο Μόναχο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης βρήκε την ευκαιρία να πει «δυο κουβέντες» με τον Τούρκο ονόλογό του Χακάν Φιντάν.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι δυο τους συζήτησαν περιφερειακά και διμερή θέματα, εστιάζοντας στην παρακολούθηση όσων συμφωνήθηκαν στο 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας. Επιπλέον μίλησαν για τα επόμενα βήματα ενόψει επικείμενων συναντήσεων για τον πολιτικό διάλογο, τη θετική ατζέντα και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και την προετοιμασία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αγκυρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στη συνάντηση, η οποία, ως φαίνεται, προγραμματίστηκε κατόπιν ενεργειών των τελευταίων ωρών, καθώς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ταξίδεψε στη γερμανική πόλη, προκειμένου να εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό σε γεύμα εργασίας του Ατλαντικού Συμβουλίου, βασικό θέμα της συζήτησης υπήρξε η παρακολούθηση όσων συμφωνήθηκαν στο 5ο Συμβούλιο Ανώτατης Συνεργασίας που συνεδρίασε στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου. Εξετάστηκαν, επίσης, οι λεπτομέρειες για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν την ερχόμενη άνοιξη στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, η εν λόγω συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα με ιδιαίτερη έμφαση στη θετική ατζέντα, όπου και αποτιμήθηκαν οι υπογραφείσες συμφωνίες, αλλά και οι περαιτέρω προοπτικές. Γεραπετρίτης και Φιντάν μίλησαν, επίσης, για τις εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά ρευστής συγκυρίας σε αμφότερα τα πολεμικά. Όπως υπογραμμίζεται από τις ίδιες διπλωματικές πηγές, συμφωνήθηκε η ανάγκη να μην διαταραχθεί το βελτιωμένο κλίμα, με τους δυο υπουργούς να δεσμεύονται για νέα συνάντηση, η οποία, όμως, δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.

Εκτός συζήτησης έμειναν οι διερευνητικές επαφές στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου, ο οποίος πάντως είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου, με την υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου να αναμένεται να επισκεφθεί την Άγκυρα, όπου και θα συναντηθεί με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών, Μπουράκ Ακτσπάρ. Υπενθυμίζεται ότι υψηλόβαθμες πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών έχουν επισημάνει στο πρόσφατο παρελθόν ότι στον επόμενο γύρο του πολιτικού διαλόγου θα συζητηθούν το μεταναστευτικό και η συνεργασία στην πολιτική προστασία.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:
*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This