Ηχηρό μήνυμα του Δένδια προς τα Τίρανα

Αναφορά για την παράνομη κράτηση του ομογενούς δημάρχου Φρέντι Μπελέρη

Must Read

Ηχηρό μήνυμα προς το καθεστώς των Τιράνων έστειλε χθες, από τα Ιωάννινα, ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για την 111η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, τόνισε πως η Αλβανία οφείλει κατά τη διάρκεια της ενταξιακής της πορείας να σέβεται και να ακολουθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η αναφορά αυτή του υπουργού Εθνικής Αμυνας σχετίζεται προφανώς με την παράνομη κράτηση του ομογενούς δημάρχου Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος συνεχίζει να κρατείται στα κελιά των Τιράνων, με μόνο αδίκημα πως ταπείνωσε το αυταρχικό καθεστώς Ράμα στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές.

Ο ίδιος, μάλιστα, ο Αλβανός πρωθυπουργός συνεχίζει την παράνομη κράτηση σχεδόν για εννέα μήνες, αρνούμενος να συμμορφωθεί τόσο στα καλέσματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και στις προτροπές των ξένων ηγετών. Αντίθετα, εξακολουθεί να λοιδορεί την Ελλάδα και να αδιαφορεί για τις διεθνείς υποδείξεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η αναφορά του Νίκου Δένδια κρίνεται όχι μόνο αναγκαία, αλλά και μάλλον… πολύ μετρημένη, καθώς ο Αλβανός πρωθυπουργός έχει αποδείξει πως δεν κατανοεί ούτε από λόγια ούτε από ήπιες προτροπές. Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα ο εισαγγελέας πρότεινε δύο χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση στον Φρέντι Μπελέρη, με τον ίδιο να σημειώνει πως «αυτή είναι μια πολιτική φυλακή, αφού δεν μου επιτρέπεται να ορκιστώ ως δήμαρχος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This