Νίκος Δένδιας Top Gun: Πέταξε με F16 Viper πάνω από το Αιγαίο

«Εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τα στελέχη της ΠΑ καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους»

Must Read

Στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στο Ακρωτήρι Χανίων, βρέθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και είχε την ευκαιρία να πετάξει με σχηματισμό F-16 Viper της 340 Μοίρας πάνω από τον Αιγαίο. Τον Νίκο Δένδια συνόδευσαν στην πτήση ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Χούπης, και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

 

Σε δηλώσεις του μετά την πτήση ο υπουργός εξήρε την ικανότητα των πιλότων και ολόκληρου του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, στους οποίους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της ελληνικής Πολιτείας.

Η δήλωση του Νίκου Δένδια

«Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι στις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης. Μιας ΠΜ που η έδρα της βρίσκεται στην Κρήτη, την περιοχή με την τεράστια στρατηγική σημασία. Όπως είναι και στρατηγικής σημασίας για το ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή μαζί με τους εταίρους και τους συμμάχους μας.

Είχα πριν από λίγη ώρα την μοναδική ευκαιρία να πετάξω με ένα F-16 και μάλιστα με ένα F-16 Viper, την πιό σύγχρονη εκδοχή του. Και να καταλάβω τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους, την υποχρέωσή τους απέναντι στην πατρίδα.

Η Πολεμική Αεροπορία υπηρετεί δύο ρόλους: αποτελεί κατ αρχής βασικό πυλώνα αποτροπής της χώρας μας. Αλλά επίσης και σημαντικό πυλώνα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Και θα ήθελα να πω ότι η αποτελεσματικότητά της και η μεγάλη ικανότητα των στελεχών αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια της πατρίδας. Αλλά και πέρα από αυτό, για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας, για την αποτροπή κάθε επιθετικότητας και κάθε αναθεωρητισμού.

Το ελληνικό Κράτος συνεχίζει την προσπάθεια για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της ΠΑ. Η παραλαβή των Rafale, η παραλαβή των F-16 Viper, ενισχύουν τις Μοίρες μας. Υλοποιούνται προμήθειες οπλικών συστημάτων τα οποία αναβαθμίζουν τις ήδη υψηλές επιχειρησιακές μας δυνατότητας. Όπως ξέρετε, ήδη συζητάμε την απόκτηση και του F-35, του πιο σύγχρονου αεροσκάφους στον κόσμο, το οποίο θα ενισχύσει αναμφισβήτητα την επιχειρησιακή και αποτρεπτική ικανότητα της πατρίδας μας.

Στο πλαίσιο της ατζέντας 2020-2030 η Ελλάδα προσπαθεί επίσης να αναγεννήσει, να αναδημιουργήσει την αμυντική μας βιομηχανία και να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα καινοτομίας, το οποίο θα μας δώσει την ευκαιρία να παράγουμε οπλικά συστήματα. Να παράγουμε εμείς οι ίδιοι, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητας και το ανθρώπινο κεφάλαιο της πατρίδας μας.

Θα’ θελα όμως κυρίως με την ευκαιρία που βρίσκομαι σήμερα εδώ, να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της ΠΑ για την άριστη ανταπόκριση στα υψηλά τους καθήκοντα. Εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα ώστε τα αεροσκάφη να είναι έτοιμα να επιχειρήσουν και να προστατεύσουν την πατρίδα μας. Θα’ θελα λοιπόν στους πιλότους, αλλά και σε όλα τα στελέχη που υποστηρίζουν από το έδαφος και στο πολιτικό προσωπικό, να εκφράσω την βαθιά ευγνωμοσύνη της ελληνικής Πολιτείας για την μεγάλη συμβολή στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας και να συγχαρώ τον παριστάμενο αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον παριστάμενο Αρχηγό της Αεροπορίας για τα στελέχη τα οποία διοικούν».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This