Στις Βρυξέλλες πετάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το «μπαλάκι» με τα δίκαια αιτήματα των αγροτών

«Η φωνή μου και η φωνή όλης της ελληνικής κυβέρνησης, είναι η φωνή των αγροτών» δήλωσε χωρίς ντροπή ο Λευτέρης Αυγενάκης

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζει μεν πως τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια, ωστόσο προτιμά να πετάξει στις Βρυξέλλες την «καυτή πατάτα» της ικανοποίησης τους, αναθέτοντας την… επικίνδυνη αυτή αποστολή στον Λευτέρη Αυγενάκη.

«Οι αγρότες έχουν δίκιο σε πολλά, όχι σε όλα και ικανοποιήσαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε, εξαντλώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια…», τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού του έργου, την ώρα που οι πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, προγραμματίζοντας, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης. Τα τρακτέρ από τα Φάρσαλα και την Καρδίτσα παραμένουν στον κόμβο Ε65, με βασικό αίτημα των ιδιοκτητών τους την τροποποίηση της αναθεωρημένης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ολιγόωρο αποκλεισμό της Ιονίας Οδού πραγματοποίησαν μέσα στην ημέρα αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

«Nα μην ισχύσει η αναθεωρημένη ΚΑΠ. Nα πάρουμε τα χρήματα όπως ήταν και το ’22, διότι χάνουμε ένα εισόδημα το οποίο είναι μεγάλο», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Κώστας Τζέλας, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας, Σωκράτη Αλειφτήρα, να υπογραμμίζει πως «η νέα ΚΑΠ είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα και, όπως έχει συνομολογήσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, υπάρχουν αστοχίες».

 

Οι αγρότες αναμένουν, πλέον, τις αποφάσεις στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. αύριο, Δευτέρα 26/2, καθώς και τη συνεδρίαση της ομάδας των EUMED-9 (Ενιαίο μέτωπο των 9 χωρών του Νότου της Ε.Ε.) για τις αλλαγές στην Kοινή Aγροτική Πολιτική. Ανήμερα της Συνόδου Κορυφής των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο, οι αγρότες από την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα θα πραγματοποιήσουν μεγάλο συλλαλητήριο με τρακτέρ στο κέντρο της Καρδίτσας.

Αύριο Δευτέρα, επίσης, αγρότες της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας θα κλείσουν τα σύνορα στο τελωνείο της Νίκης από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ το τελωνείο των Ευζώνων θα κλείσει από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 10:00 το βράδυ για τα φορτηγά.

Ο… ταχυδρόμος Αυγενάκης

Τα αιτήματα του κλάδου των αγροτών θα μεταφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρώπης που συνεδριάζει αύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες για τη Νέα Αγροτική Πολιτική.

Με επιστολή του στους θεσμικούς φορείς και τα κόμματα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά προτάσεις για δομικές αλλαγές στην ΚΑΠ, με τον Έλληνα υπουργό να ετοιμάζεται να καταθέσει στο εν λόγω Συμβούλιο 19 προτάσεις για τεχνικές αλλαγές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε., ώστε να γίνει πιο λειτουργική και επωφελής για τους αγρότες.

«Αύριο το πρωί ταξιδεύω για Βρυξέλλες και κυρίως θέμα είναι η αναθεώρηση της ΚΑΠ, με αλλαγές δομικές ή έστω τεχνικές. Η φωνή μου αύριο το πρωί και η φωνή όλης της ελληνικής κυβέρνησης είναι η φωνή των αγροτών», τόνισε σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ο Λ. Αυγενάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This