Ανδρέας Παχατουρίδης: Συνάντηση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στο γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη

Must Read

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται από χτες Κυριακή ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος με την ευκαιρία συναντήθηκε σήμερα και με τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο της Πόλης.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης υποδέχτηκε τον Ανδρέα Παχατουρίδη στο γραφείο του στο πάρκο Εμιργκάν, στον Βόσπορο, με τους δυο επιτυχημένους αυτοδιοικητικούς να συζητούν για τις προοπτικές συνεργασίας των δήμων τους στους τομείς της κλιματικής κρίσης, της τεχνολογίας και της αντιμετώπισης της καθημερινότητας, με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και λύσεων.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παχατουρίδη έναν εμβληματικό δήμαρχο και, λόγω της εμπειρίας του, έναν «μεγάλο αυτοδιοικητικό αδερφό», αναφέροντας ότι περίμενε με ανυπομονησία τη συνάντησή τους. Μάλιστα ζήτησε να μάθει περισσότερα για τις κοινωνικές δράσεις του δήμου Περιστερίου για τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Περιστερίου τον ευχαρίστησε για τη στήριξη που δίνει έμπρακτα στην ελληνορθόδοξη κοινότητα και εξήρε το έργο του σε μία πόλη με μεγαλύτερο πληθυσμό από 131 χώρες παγκοσμίως, μία παγκόσμια πρωτεύουσα, σταυροδρόμι πολιτισμών, θρησκειών και παραδόσεων. «Είσαι δήμαρχος μιας εμβληματικής πόλης, και το μόνο κόμμα στο οποίο δίνεις αναφορά είναι ο κάθε δημότης της πόλης σου, κανένας άλλος», του είπε και, κατόπιν, τον κάλεσε στους επετειακούς εορτασμούς για τα 90 χρόνια του Περιστεριού ως αυτόνομου δήμου.

Η συζήτηση στράφηκε και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, έπειτα από ένα μήνα, όπου ο Εκρέμ Ιμάμογλου θα αντιμετωπίσει τον εκλεκτό του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και πρώην υπουργό Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Τουρκίας, Μουράτ Κουρούμ, ενώ, μετά τη συνάντηση, οι δύο δήμαρχοι προχώρησαν στην εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων.

Επίσκεψη στο Φανάρι

Σημειώνεται πως χτες Κυριακή, ο Ανδρέας Παχατουρίδης και ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία του δήμου, επισκέφθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι, προκειμένου να τον προσκαλέσουν στον εορτασμό της 90ης επετείου της πόλης τους.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παχατουρίδης ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη θερμή υποδοχή και τη αποδοχή της πρόσκλησής τους να επισκεφθεί το Περιστέρι, επίσκεψη η οποία, όπως είπε, θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ιστορία της πόλης του, που γεννήθηκε ως δήμος Περιστερίου πριν από ενενήντα χρόνια, από τον προσφυγικό συνοικισμό της Ευαγγελίστριας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This