Ο Μηταράκης εγκαλεί τον Καιρίδη για την «έκρηξη μεταναστευτικών ροών»

Το πρώτο δίμηνο του 2024 έχουμε τις χειρότερες ροές από το 2016

Must Read

Ο Νότης Μηταράκης επισημαίνει την «πρωτοφανή έκρηξη ροών» μεταναστών και κάνει λόγο για «ανησυχητικό ρεκόρ» δείχνοντας τον διάδοχό του στο αρμόδιο υπουργείο, Δημήτρη Καιρίδη. Επιπλέον, τον κατηγορεί πως επιχειρεί να υποβαθμίσει το ζήτημα. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρεται στην συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του ΣKAΪ «με την ιδιότητά του ως τέως υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλoυ».

Με τον πρέσβη της Τουρκίας συναντήθηκε ο Δημήτρης Καιρίδης που βιάζεται για τη βίζα στους γείτονες

Ο κ. Μηταράκης δηλώνει: «Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το Μεταναστευτικό, ανέφερε πως “το πρώτο δίμηνο του 2024, έχουμε τις χειρότερες ροές από το 2016. Είναι μια πρωτοφανής έκρηξη ροών που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες”, ενώ εκτίμησε ότι “οι συνολικές ροές του διμήνου φαίνεται ότι θα πλησιάσουν τις επτά χιλιάδες”, σημειώνοντας πως “αυτός είναι ένας υπερδιπλασιασμός σε σχέση με το 2023”, καθώς και ότι “πέρυσι η αύξηση ήταν 170% σε σχέση με το 2022”».

Οι δομές στα νησιά έχουν φτάσει στα όριά τους από πλευράς χωρητικότητας και υποδομών, με χιλιάδες μετανάστες στην Σάμο να μην έχουν τρεχούμενο νερό ούτε πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας. Σε όλες τις δομές των νησιών και της ενδοχώρας σημειώνονται τεράστιες ελλείψεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο Δημήτρης Καιρίδης, στην προσπάθειά του να ωραιοποιήσει την κατάσταση, ανακαλύπτει την «μοναδικότητα» της Ελλάδας που τάχα είναι ανοιχτή σε περισσότερους του ενός προσφυγικούς διαδρόμους και ότι «τα δίκτυα είναι παγκοσμιοποιημένα, οι διακινητές βρίσκουν εναλλακτικές. […] Μόλις κλειδώσεις τον Εβρο, έχεις θέμα στο Αιγαίο, μόλις κλειδώνεις το Αιγαίο, αρχίζει η διαρροή [στον Νότο]».

«Η Ελλάδα έχει μια μοναδικότητα, είναι αντιμέτωπη όχι με έναν διάδρομο μεταναστευτικό, όπως είναι ο ανατολικός μεσογειακός από την Τουρκία, αλλά ενδεχομένως με δύο και ο κεντρικός μεσογειακός από τη Λιβύη» ανέφερε ο νυν υπουργός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This