Ο φυγόποινος κ. Υπουργός και η μπανανία του Κυρ Μητσοτάκη!

Must Read

Τη Δευτέρα στο Εφετείο οι πέντε δικαστές ανέβηκαν στην έδρα και εκφώνησαν ονόματα διαδίκων και μαρτύρων. Όταν εκφωνήθηκε το όνομα του κ. Υπουργού Α δεν ακούστηκε τίποτα στην αίθουσα. Η πρόεδρος του δικαστηρίου το επανέλαβε. Τίποτα. Και σημείωσε απών. Κανείς δεν είχε καταλάβει το λόγο. Ο κ. Υπουργός Α δεν μπορούσε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Γιατί πιθανόν ένας που ήξερε θα έλεγε σε αστυνομικούς που παρίστανται στην αίθουσα ότι ο κ. Υπουργός Α είναι φυγόποινος, χωρίς αναστολή στην ποινή, άρα θα έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές! Τόσο σοβαρό το θέμα.

  • Από τον Γιάννη Ντάσκα

Ο κ. Υπουργός Α θα έπρεπε να είναι στο δικαστήριο να υπερασπιστεί κάποιον, προφανώς φίλο του,ο οποίος επίσης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη πολλών ετών για ένα πρωτοφανές και εξαιρετικά ατιμωτικό αδίκημα.

Αφού λοιπόν σημειώθηκαν παρουσίες και απουσίες η μία πλευρά πήρε το λόγο και ζήτησε να διακοπεί η δίκη. Εικάζουμε ότι ήθελε και θέλει προφανώς να εκδικαστεί η υπόθεση με την ίδια σύνθεση του δικαστηρίου, διαφορετικά θα ζητούσε αναβολή, όπως η άλλη πλευρά. Τα περί παραγραφής στη μπανανία Ελλάδα ακούγονται σαν ανέκδοτο, αφού η υπόθεση αυτή σέρνεται 20 χρόνια στη Δικαιοσύνη και με τόσες και τόσες κυβερνήσεις που υποσχέθηκαν “ταχεία απονομή δικαιοσύνης”.

Η ιδιαιτερότητα της υπόθεσης αυτής είναι ότι εμπλέκονται και δικαστές ως θύματα. Θεωρητικά. Διότι τα θύματα καταφεύγουν στην Δικαιοσύνη. Οι δικαστές αυτοί δεν κατέφυγαν στο…σπίτι τους παρότι τους εμφάνισε ο καταδικασθείς ως δράστες σοβαρού εγκλήματος. Και όχι μόνον αυτό. Κατά τη διαδικασία της ανάκρισης που κράτησε πολλά-πολλά χρόνια δεν κλήθηκαν ούτε ως μάρτυρες για να καταγγείλουν τους δράστες του εγκλήματος σε βάρος τους.

Πως έγινε η διαλεύκανση του εγκλήματος;

Τον περιγράφει ως εξής στην ένορκη κατάθεσή του ο κ. Προϊστάμενος του Δήμου την “διαλεύκανση” , την οποία ανέλαβε να κάνει ο ίδιος και να συντάξει πόρισμα:

“Κανονικά τα έγγραφα αυτά εκδίδονται σε τρία αντίγραφα. Το ένα κατατίθεται στο Δήμο. Αυτό που κατατέθηκε είναι πλαστό. Το δεύτερο κατατίθεται  στη Στρατολογία. Ομως η Στρατολογία δεν έχει βιβλία, αρχείο εγγραφών αποφάσεων, δεν ξέρω για ποιο λόγο!!! Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (είναι δημόσια Υπηρεσία) ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ  το αντίστοιχο (3ο) έγγραφο για να δω πως ήταν το πρωτότυπο που είχε κατατεθεί ως κανονικό και έπρεπε να γραφτεί στη συγκεκριμένη κατάσταση. Δεν μπόρεσα λοιπόν να βρω άκρη και είπα “Δήμαρχε κάτι έχει γίνει εδώ είναι εμφανές, αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω ποιός και πότε το έκανε. Αυτή είναι η κατάληξη. Τα βιβλία του Δήμου (σ.σ. έχει σπίτι ο πρωθυπουργός στο Δήμο αυτό) είναι έκθετα σε οποιονδήποτε και οι αποφάσεις φυλάσσονται σε ξεκλείδωτες ντουλάπες, στις οποίες έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε…”

Αυτά είναι τα λόγια του προϊσταμένου, όπως καταχωρούνται σε ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΟΡΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ. Δεν μπόρεσε λέει να βρει άκρη στο έγκλημα του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Τόσο ύψος είχε το τίμημα της παρανομίας.

Στο “σπίτι” του Πρωθυπουργού. Και αφού δεν βρέθηκαν συνένοχοι καταδικάστηκε αυτός που είχε στα χέρια του και διακίνησε τα πειστήρια του εγκλήματος. Η υπόθεση παραγράφεται λόγω παρέλευσης 20ετίας σε λίγες…ημέρες. Σε αυτή τη δίκη θα έπρεπε να εμφανιστεί μάρτυρας υπέρ του καταδικασθέντος ο κ. Υπουργός Α. Αλλά ήταν απών.

Και κανείς δεν εξήγησε ότι ο κ. Υπουργός Α δεν μπορούσε να παρουσιαστεί γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να καταλήξει την ίδια ημέρα στον Κορυδαλλό. Ετσι αφού “τακτοποιηθεί” αυτή η υπόθεση θα δικαιωθεί μετά και ο κ. Υπουργός Α. Ήδη σε μία τρίτη υπόθεση με συγκατηγορούμενο επίσης Υπουργό Α και άλλους αθωώθηκαν μετά 20 χρόνια και βάλε από τις πράξεις, για λόγους, οι οποίοι κατά τη νομική μας άποψη σχετίζονται άμεσα με την διαδικασία κουράς του αυγού…

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και είναι μπανανία η χώρα μας;

Να προσθέσουμε ότι στην υπόθεση αυτή ζητήθηκε διακοπή λόγω απουσίας συνηγόρου σε κακουργιοδικείο. Προφανώς η απουσία είναι δικαιολογημένη αν το δικαστήριο ελέγξει και διαπιστώσει ότι εκείνη την ώρα γίνεται συνεδρίαση του κακουργιοδικείου κλπ κλπ. Εμείς αμέσως μετά την διακοπή της συνεδρίασης βγήκαμε από το κτήριο και στην απέναντι καφετέρια πέσαμε πάνω στον μεγαλοδικηγόρο που είπαν ότι είναι σε κακουργιοδικείο και το δικαστήριο ικανοποίησε το αίτημα…

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και είναι μπανανία η δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος την εκσυγχρόνισε και τώρα και όταν ήταν υπουργός εκσυγχρονιστικής Μεταρρύθμισης;

Άπαγε…

Σε διπλανή αίθουσα κάθισαν στο εδώλιο τρία άτομα. Γιατί βούτηξαν ποσό “ιδιαίτερα μεγάλης αξίας”, όπως έγραφε έξω το πινάκιο.

Στρωθήκαμε να κάνουμε ρεπορτάζ… Να ακούσουμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ίσως εκατομμύρια.

Το “ιδιαίτερα μεγάλης αξίας” ποσό ήταν 18 χιλιάρικα από Δημόσιο Ταμείο. Η δίκη ήταν σε δεύτερο βαθμό. Πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί σε 10 μήνες φυλάκιση οι δημόσιοι υπάλληλοι που βούτηξαν το ποσό αυτό.

Πριν 4-5 μήνες ο εφοριακός Θ.Κ. καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη. Γιατί “αν και δημόσιος υπάλληλος ζήτησε από ιδιώτη 10 χιλιάδες ευρώ για να τακτοποιήσει υπόθεσή του”. Τα 10 χρόνια τα έφαγε σε μια διαδικασία με καραμπινάτα ψέματα 2-3 αστυνομικών που στη συνέχεια “τακτοποιήθηκαν” σε υπηρεσίες “υψηλών προσώπων”, δηλαδή υπουργών κλπ

Ο εφοριακός είχε κάνει σοβαρά “λάθη” στο παρελθόν π.χ. συνέταξε το πόρισμα για το Πάντειο Πανεπιστήμιο και ήταν καταδικαστικό. Και καταδικάστηκαν πολλοί επώνυμοι, μερικοί που πιάστηκαν στα πράσα και ήταν στην κορυφή της πολιτικής σκηνής δεν άντεξαν και πέθαναν, κάποιοι ταλαιπωρήθηκαν πολύ να κρύψουν τα λεηλατημένα στην Ελβετία και πηγαινοέρχονται με κόπο και χρήμα. Εκανε μεγάλη ζημιά ο ΑΦΡΑΓΚΟΣ(τον έψαξαν παντού και δεν βρήκαν ούτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ)ο εφοριακός.

Δεύτερο λάθος ήταν το πόρισμα για τον παλιό Μητροπολίτη Αττικής. Καταδικάστηκε για κάτι… δις δραχμές και έγινε ο πρώτος Μητροπολίτης που φυλακίστηκε.

Καταθέσαμε σε αυτά τα δικαστήρια σε βάρος του εφοριακού για τα 10 χιλιάρικα. Είχαμε την αίσθηση ότι καταθέταμε σε έκτακτο στρατοδικείο. Ιδιαίτερα στο β βαθμό όπου ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!!!.Και τον έστειλαν αδιάβαστο τον κατηγορούμενο…

Σήκω… Ναβάλνι να χαρείς τη δημοκρατία μας και τις δίκαιες δίκες μας…

Προχθές μάθαμε ότι η Ελλάδα έχει παραπεμφθεί στο European Court of Human Rights (ECHR) για 4.815 υποθέσεις -μέχρι σήμερα. Οι περισσότερες (2.716) έχουν να κάνουν με το άρθρο 6. Δηλαδή, με το δικαίωμα μας στην ελευθερία και την ασφάλεια. Και έχει καταδικασθεί ήδη 1000 φορές και είναι η τρίτη χώρα μεταξύ 48 χωρών στις καταδίκες για καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη. Υπάρχει όμως κάτι χειρότερο για το οποίο δεν πάει κανείς στο ευρωδικαστήριο. Στις καθυστερήσεις που θέλουν οι κατηγορούμενοι. Οπως π.χ. αυτοί με τον απόντα και φυγόποινο κ. Υπουργό…

ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Τούτων δοθέντων δεν μας εκπλήσσουν τα πρωτοσέλιδα που βλέπετε:

Ούτε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ενόψει αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το εξής:

“…τα χρήματα από το εν λόγω δάνειο κατατέθηκαν στον λογαριασμό της Left Media Α.Ε. ώρα 9:01:14 το πρωί της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου 2023 και όχι το απόγευμα της ίδιας ημέρας όπως σ. Θύμιος ισχυρίζεται. Η δε καταβολή της μισθοδοσίας με αυτά τα χρήματα του δανείου ξεκίνησε αμέσως το πρωί εκείνης της Παρασκευής. Τα στοιχεία από τις κινήσεις του λογαριασμού είναι αδιάψευστα…”

Μας αφήνει λοιπόν με το στόμα ανοιχτό το εξής: στην εποχή της αυτοματοποίησης υποστηρίζονται δυο θέσεις ακριβώς αντίθετες. Μία ότι δεν κατατέθηκαν τα χρήματα στα ταμεία του από τον πρόεδρο Στ. Κασελάκη στις 09.01.14. Και μια ότι κατατέθηκαν σε αυτή την ώρα με ακρίβεια δεκάτων του δευτερολέπτου. Αν κατατέθηκαν τι νόημα έχει η επίκληση αντιστασιακών περγαμηνών; Αν δεν κατατέθηκαν τι νόημα έχει η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αφού θα προκύπτουν όλα ηλεκτρονικά;

Η μήπως η Δικαιοσύνη δεν θα είναι διαφορετική από τις προαναφερόμενες λειτουργίες της και άρα δεν έχουν σημασία οι προφανείς αποδείξεις;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This