«Διαπραγμάτευση» Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη για το άρθρο 16!

Απαιτούνται δύο Βουλές με 180 και 150 ψήφους για να αναθεωρηθεί ένα άρθρο του Συντάγματος

Must Read

Μπορεί δημοσίως Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης να τα κοκορομαχούν, όμως τους ενώνει η κοινή ανάγκη να αλλάξουν το άρθρο 16 και να διασφαλίσουν ότι θα υπάρξουν στην Ελλάδα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Έτσι στη Βουλή διεξάγεται μία διαπραγμάτευση ενόψει της αναθεώρησης που θα αρχίσει το 2025.

Η συζήτηση δείχνει ότι υπάρχει δυσπιστία ανάμεσα στα κόμματα παρά το ότι υπάρχει συμφωνία για την πολιτική και η Χ. Τρικούπη εκμεταλλεύεται το ότι απαιτούνται δύο Βουλές με 180 και 150 ψήφους για να αναθεωρηθεί ένα άρθρο του Συντάγματος.

Ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ λέει ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πάνω από το τραπέζι επί του κειμένου του άρθρου 16, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει την αναθεώρηση του άρθρου 16 στην προτείνουσα Βουλή, ώστε να περάσει με 150 ψήφους και όχι 180. Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει, εφόσον δεν αλλάξει το κείμενο στην δεύτερη, αναθεωρητική Βουλή η οποία θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές!

Την συζήτηση ξεκίνησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος. «Επειδή ακούσαμε τον υπουργό Επικρατείας Μ. Βορίδη, αλλά οι δηλώσεις του δεν μας έκαναν σοφότερους, αλλά μας προκάλεσαν ανησυχίες. Επειδή το Σύνταγμα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και η αναθεώρηση του εξίσου σοβαρή, εμείς θέλουμε να είμαστε σαφείς και κρυστάλλινοι. Επειδή δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ειδικά μετά από αυτές τις δηλώσεις, σας λέω το εξής για να είμαστε καθαροί», είπε και συνέχισε: «η συναίνεση μας στην συνταγματική αναθεώρηση θα παρασχθεί μετά από συζήτηση και συναίνεση στο περιεχόμενο της διάταξης όχι στο αν θα αναθεωρήσουμε, αλλά στο πώς θα το αναθεωρήσουμε. Εμείς δεσμευόμαστε για την αναθεώρηση του άρθρου 16, ώστε να υπάρχει δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Εσείς δεσμεύεστε το ίδιο; Να μας απαντήσετε έως το τέλος συνεδρίασης αν δεσμεύεστε σε αυτό που εμείς λέμε πολλά έτη τώρα».

«Κάνατε άλλη μία κυβίστηση, την έκτη», σχολίασε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και αφού περιέγραψε την διαδικασία που θέλει να επιβάλει το ΠΑΣΟΚ, είπε δεικτικά: «και στη Βιλαρίμπα ακόμα τρίβουν»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This