Εξεταστική για Τέμπη: Νέος γύρος επεισοδίων από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή – «Είστε όργανο συγκάλυψης!»

Must Read

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν ξανά στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα με 57 νεκρούς στα Τέμπη. Μετά την «εισβολή» της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, η ένταση συνεχίστηκε όταν ξεκίνησε εκ νέου η συνεδρίαση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ζητά να της δώσουν τον λόγο. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Δημήτρης Μαρκόπουλος αρνήθηκε και η Ζ. Κωνσταντοπούλου άρχισε να φωνάζει χαρακτηρίζοντας τον «όργανο συγκάλυψης».

«Σας έχω ζητήσει το λόγο κ. Μαρκόπουλε. Είστε όργανο συγκάλυψης και όχι πρόεδρος» είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής έδωσε τον λόγο στον εισηγητή της ΝΔ, η ίδια φώναζε «τι ντροπή» και ότι «το έγκλημα έγινε δυστύχημα». Η ίδια στράφηκε και κατά του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη φωνάζοντας: «κύριε Κόκκαλη συμπράττετε σε αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Εξεταστικής για τα Τέμπη Δημήτρης Μαρκόπουλος  αντέδρασε στην «εισβολή» της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή και στο αίτημα εξαίρεσής του με συνεχείς διακοπές και μεταφορά της «έδρας» της Επιτροπής.

Η συνεδρίαση καθυστέρησε να αρχίσει για 1 ώρα λόγω της παρουσίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου στην αίθουσα, ενώ έχει αποκλειστεί από μέλος της Επιτροπής λόγω ασυμβίβαστου. Μάλιστα ο Δ. Μαρκόπουλος πήγε στο γραφείο του Κ. Τασούλα για να λάβει οδηγίες διαχείρισης κρίσεως. Εκεί διαπιστώθηκε ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έχει δικαίωμα να βρίσκεται μέσα στην αίθουσα της Εξεταστικής και να παρακολουθεί την συνεδρίαση (άρα δεν μπορεί να αποβληθεί από τη φρουρά). Εκείνο που διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να κάνει η Ζ. Κωνσταντοπούλου ήταν να πάρει το λόγο.

Όμως όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας διαρκώς διέκοπτε λέγοντας ότι έχει υποβάλλει αίτημα εξαίρεσης του προεδρείου και δεν άφηνε τον εισηγητή της ΝΔ Λάζαρο Τσαβδαρίδη τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών του Μητσοτάκη, να αρθρώσει πρόταση! Έτσι, και αφού είχαν περάσει 20 λεπτά χάους και φωνασκιών, ο Δ. Μαρκόπουλος διέκοψε για 5 λεπτά.

Επανερχόμενος από την διακοπή ανακοίνωσε ότι διακόπτεται η συνεδρίαση ως τις 17.30 και ότι θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια.


Κωνσταντοπούλου: «Αφήστε με να ακουστώ γιατί στρέφομαι εναντίον σας με αίτηση εξαίρεσης γιατί επιχειρείτε το μπάζωμα των ευθυνών, να κλείστε την επιτροπή βίαια»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος της κλείνει το μικρόφωνο.

Μαρκόπουλος: «βάσει του άρθρου 37 παρ3 βουλευτής μπορεί να παρακολουθεί που δεν ανήκει στην επιτροπή, χωρίς δικαίωμα λόγου και ψήφου. Η επιστολή που στείλατε ως εξώδικο στον πρόεδρο της επιτροπής δεν έχει αντίκρισμα».

Τσαβδαρίδης: «Ο κοινοβουλευτικός ακτιβισμός θυμίζει άλλη εποχή!»

Κωνσταντοπούλου: «Καταθέτουμε αίτηση εξαίρεσης του προέδρου της επιτροπής. Η Ελλάδα βίωσε στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. Το δυστύχημα των Τεμπών βύθισε στο πένθος»

Εκείνη τη στιγμή η Ζωή Κωνσταντοπούλου σηκώνεται και καταθέτει έγγραφο στο προεδρείο

Τσαβδαρίδης: «Συμπεριφορά βουλευτή και μάλιστα πρώην προέδρου Βουλής»

Κωνσταντοπούλου: Πάτε να θάψετε την υπόθεση, με 57 νεκρούς.

Μαρκόπουλος: «Δεν γράφεται τίποτα. Παρακαλώ να σταματήσει αυτό το θέατρο. Το θέατρο Δευτέρας παίζονταν τη δεκαετία του 80’, μη το συνεχίζετε κοινοβουλευτικά. Μη μας επαναφέρετε στη περίοδο άλλων κομμάτων. Συνεχίστε κ. Τσαβδαρίδη σαν να μην υπάρχει η κυρία Κωνσταντοπούλου».

Κωνσταντοπούλου: «Υπάρχει αίτηση εξαίρεσης και δεν μπορείτε να πείτε τίποτα. Πρέπει να μου δοθεί ο λόγος να αναπτύξω και να αποφανθεί η επιτροπή. Προσπαθείτε να κλείστε τις εργασίες»

Μαρκόπουλος: Για να υπάρχει αίτημα πρέπει να κατατεθεί από μέλος της επιτροπής. Πρόταση μομφής δεν μπορεί να υπάρξει στον πρόεδρο και προεδρείο διαρκών επιτροπών. Μπορεί η βουλή να εκφράσει μομφή κατά προέδρου με 50 υπογραφές. Η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν θα καταγράφεται δεν αποτελεί μέλος εξεταστικής

Μαρκόπουλος: Έχετε χάσει την ψυχραιμία σας κυρία Κωνσταντοπούλου. Εκτίθεστε. Είστε αντικοινοβουλευτική, δεν είναι στάση προέδρου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Κωνσταντοπούλου: Υπάρχει αίτηση εξέτασης και οφείλετε να την εξετάσετε.

Βρεττός (βουλευτής Νίκης): Πώς το επιτρέπετε αυτό το πράγμα;

Μαρκόπουλος: Θέλετε να την αποβάλω; Ποια είναι η πρότασή σας; αυτή είναι η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν μπορώ να την αλλάξω.

Δείτε επίσης:

«Εισβολή» Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική – Διεκόπη η συνεδρίαση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This