8-8-2020

Διεύρυνση με υλικά από… παλιατζίδικο κάνει ο Τσίπρας

Διεύρυνση με φθαρμένα υλικά επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας που μάλλον αγνοεί το ευαγγελικό ρητό που λέει δεν γίνεται να βάλεις καινούργιο κρασί σε παλιά ασκιά.

Συνοδευόμενος από τον γνωστό γυρολόγο Στέφανο Τζουμάκα και με σύνθημα ”ενώνουμε το μέτωπο να πέσει η δεξιά από τα πανεπιστήμια μέχρι τους χώρους δουλειάς”, εισήλθε χθες στην κατάμεστη από παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αίθουσα του Κάραβελ. Με το γνωστό του ύφος και την φωνή που παραπέμπει σε Ανδρέα Παπανδρέου(από τα lidl) ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναδρομή στην πολιτική ηγεμονία των δυο πόλων της αριστεράς – κομμουνιστικός και ΠΑΣΟΚ- από το 19891 και μετά.

Και συνέχισε με επίθεση στην Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για την αναγκαιότητα σύμπηξης ενός μετώπου ενάντια στην ολική επαναφορά του αυταρχικού και νεοφιλελεύθερου κράτους της δεξιάς.

Ωστόσο τα μαντάτα δεν είναι καλά για τον Αλέξη. Η διεύρυνση όχι μόνο συναντάει αρκετές αντιδράσεις εντός του κόμματος-το dna του οποίου είναι αυτό ενός κόμματος της άκρας αριστεράς-αλλά δεν περπατάει και στην κοινωνία. Στα είκοσι περίπου χιλιάδες μέλη του κόμματος προστέθηκαν ακόμα δέκα χιλιάδες εκ των οποίων 3 με 4 χιλιάδες είναι επανεγγραφές. Ο στόχος των 100.000 μελών φαντάζει μακρινός, απλησίαστος ενώ την ίδια ώρα ο Σύριζα υποχωρεί συνεχώς δημοσκοπικά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ