Ο Τσούνης θεωρεί την Ελλάδα αποικία των ΗΠΑ!

Αδιανόητη η παρέμβαση, θεωρεί τον Μητσοτάκη υπάλληλο του;

Must Read

Περίεργο ρόλο παίζει ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος συμπεριφέρεται σαν να είναι η χώρα αμερικανική αποικία και ο ίδιος ο ανώτατος διοικητής της, πάνω από τον πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση.

 

Η βιασύνη την οποία επέδειξε την Τετάρτη να ανακοινώσει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 4 Απριλίου στην Ουάσινγκτον με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και θα παραστεί επίσης σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση. Στο Μέγαρο Μαξίμου τον άκουσαν με μεγάλη δυσαρέσκεια, καθώς, πρώτον, επίσημη πρόσκληση δεν υπήρχε ακόμη, το ταξίδι δεν είχε οριστικοποιηθεί και οι ημερομηνίες ήταν στον αέρα και, δεύτερον, μόνο η κυβέρνηση κι αφού όλα τα προηγούμενα οριστικοποιηθούν είναι αρμόδια να ανακοινώσει μια τόσο σημαντική επίσκεψη του πρωθυπουργού και κανένας άλλος.

 

Ηταν εμφανής η ενόχληση και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην οποία είχε μιλήσει την Τετάρτη: Οπως είπε: «Αν δεχτούμε πρόσκληση θα την αποδεχθούμε, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει ημερομηνία». Ξεκαθάρισε πάντως ότι θα είναι στην Ελλάδα για το συνέδριο της Ν.Δ., το οποίο θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 7 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

 

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο περιθώριο της ίδιας εκδήλωσης είπε πως θα πήγαινε στην Ουάσινγκτον «μόνο για διμερή συνάντηση». Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές έλεγαν: «Είμαστε σε συζητήσεις. Δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία». Σημειώνεται ότι το μεγάλο πρόβλημα για την ημερομηνία της επίσκεψης είναι  η έναρξη του συνεδρίου της Ν.Δ., αφού είναι δύσκολο ο κ. Μητσοτάκης στις 4 Απριλίου να είναι στην Ουάσινγκτον και στις 5 Απριλίου στην Αθήνα για το συνέδριο».

 

Τα ερωτήματα, βεβαίως, που τίθενται είναι: Ο κ. Τσούνης είναι αυτός που κανονίζει τα πάντα, ακόμα και το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, δημιουργώντας τετελεσμένα και χωρίς να ρωτήσει; Γιατί έσπευσε να ανακοινώσει την επίσκεψη χωρίς να έχει την άδεια της κυβέρνησης και χωρίς να συνεννοηθεί μαζί της, όπως προκύπτει και από την αντίδραση του πρωθυπουργού; Μήπως κάποιος πρέπει να τον βάλει στη θέση του;

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This