Κόντρα Βορίδη – Φάμελλου στη Βουλή για τη σύσταση προκαταρκτικής για τα Τέμπη

Must Read

Αντιπαράθεση προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής η πρωτοβουλία του Μάκη Βορίδη να ρωτήσει τον Σωκράτη Φάμελλο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για να συσταθεί Προκαταρκτική Επιτροπή για τα Τέμπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η Βουλή να αποφασίσει ότι θα ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη οι υπουργοί που κατηγορούνται για εγκλήματα δια παραλείψεως. Η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στην πρόταση, την οποία απορρίπτει διά της σιωπής της.

«Κατάλαβα την εδραία πεποίθησή σας ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες υπουργών. Σωστά;», είπε ο υπουργός Επικρατείας που αντικαθιστούσε τον πρωθυπουργό στη Βουλή και συνέχισε: «εκείνο που δεν κατάλαβα είναι, εφόσον έχετε αυτή την πεποίθηση θα καταθέσετε πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής; Πρόταση που να συνδέει τις συγκεκριμένες ανθρωποκτονίες ή της παρακώλυσης συγκοινωνιών δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή».

«Δεν σας αναγνωρίζω το δικαίωμα να εκπροσωπείτε μία κυβέρνηση που δεν ψηφίζετε τους νόμους της», του απάντησε ο Σ. Φάμελλος θυμίζοντας την αποχή Βορίδη από το νόμο για τον γάμο των ομοφύλων. «Ενώ έχουμε ενδείξεις – αποδείξεις για ποινικές ευθύνες έχετε προαποφασίσει να αμνηστεύσετε τα δικά σας πολιτικά πρόσωπα. Το κάνατε ήδη μία φορά στις 22 Σεπτεμβρίου όταν σας το ζήτησε η Ευρωπαία Εισαγγελέας», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρότεινε «να πάρει απόφαση η Βουλή ομόφωνα ότι η Δικαιοσύνη να ελέγξει όλα τα διά παραλείψεως παραπτώματα. Η απόφαση είναι σε σας».

Ο Μ. Βορίδης δεν απάντησε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε: «κατάλαβα. Από τη μία κρίνετε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και από την άλλη ότι δεν θα καταθέσετε πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή. Η πρόταση για σύσταση έχει ζητήματα, πρέπει να βρείτε αδικήματα, να τα περιγράψετε, να περιγράψετε την αμέλεια, να κάνετε μία εξειδικευμένη συζήτηση. Δεν αναλαμβάνετε καν την ευθύνη της προτάσεως». «Τελείωσε και αυτό το μικρό σώου. Η μέρα είναι πάρα πολύ σοβαρή για να γίνονται σώου», σχολίασε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που περίμενε την σειρά του για να μιλήσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This