Νέα πρόκληση από Τουρκία: Έρευνες και γεωτρήσεις συνεχίζονται σε όλη την Γαλάζια Πατρίδα

«Δεν δίνεται περιθώριο για καμία ζημία στα δικαιώματα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»

Must Read

Εμμένει στην επιθετική και προκλητική ρητορική το πολιτικό κατεστημένο της Τουρκίας κάνοντας επανειλημμένως λόγο για «Γαλάζια Πατρίδα» Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της γείτονος, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, την Τρίτη ενημέρωσε την κοινή γνώμη για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων έως 6.000 μέτρα στις περιοχές που έχουν καθοριστεί κατά προτεραιότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ανέφερε, οι δραστηριότητες εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου συνεχίζονται αδιάλειπτα σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές με τον «ερευνητικό στόλο βαθέων υδάτων», ο οποίος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του δόγματος «Γαλάζια Πατρίδα».

Ο Μπαϊρακτάρ επισήμανε ότι με την προσθήκη του γεωτρύπανου Fatih («Πορθητής») το 2017 ξεκίνησαν οι δραστηριότητες γεώτρησης στην Μεσόγειο Θάλασσα και προς ώρας έχουν ολοκληρωθεί 10 βαθέων υδάτων.

Ο Τούρκος υπουργός εξήγησε, επίσης, ότι το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν», που προστέθηκε πρόσφατα, ερευνά στην ανατολική Μεσόγειο από τον Αύγουστο 2022 και συνεχίζει την γεώτρηση στο τμήμα Akseki–1. «Οι δραστηριότητες συλλογής σεισμικών δεδομένων για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Μεσόγειο συνεχίζονται» τόνισε.

«Οι δραστηριότητες έρευνας υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο πραγματοποιούνται από το υπουργείο μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και δεν δίνεται περιθώριο για καμία ζημία στα δικαιώματα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.

Τα γεωτρύπανά μας Fatih και Yavuz στην Μεσόγειο έχουν την δυνατότητα να κάνουν γεωτρήσεις σε βάθος 12 χιλιάδων μέτρων και μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί γεωτρήσεις σε βάθος 6 χιλιάδων μέτρων στις περιοχές που έχουν καθοριστεί για έρευνα κατά προτεραιότητα στην ανατολική Μεσόγειο» υπογράμμισε ο Μπαϊρακτάρ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This