Αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο…

Must Read

Civis Pacem para bellum έλεγαν οι Λατίνοι. Θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο. 

Τι σημαίνει αυτό; Ας μην βασιζόμαστε στα λόγια της Δύσης. Ναι οι διπλωματικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι καλές. Δεν λέμε το αντίθετο. Τα Ραντεβού με τον Πάϊατ, οι επιστολές στον ΟΗΕ, οι δηλώσεις στήριξης από Γερμανία, Ιταλία και Ευρωπαίους επιτρόπους, όλα αυτά είναι καλά αλλά δεν φτάνουν.

Και δεν φτάνουν επειδή είναι λόγια. Η Δύση γενικώς μας έχει χορτάσει από λόγια. Και ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι η Δύση μας κρέμασε όποτε την χρειαστήκαμε στην πράξη. Η Ευρώπη αν ήθελε να κάνει πραγματικά κάτι θα μπορούσε αρχικώς να κόψει τις χρηματοδοτήσεις και το εμπόριο όπλων με το καθεστώς της Λιβύης. Θα το κάνει;

Δεν το νομίζουμε. Επιπλέον θα μπορούσε να κάνει κάποια πράγματα και για την Τουρκία αλλά δεν τα κάνει. Διαχρονικά η Τουρκία καταλαβαίνει μονάχα ένα πράγμα: την ισχύ. Η λογική δε παίζει μεγάλο ρόλο στις διεθνείς σχέσεις. Δεν λύνονται τα προβλήματα με συζητήσεις. Το δίκαιο του ισχυρού επικρατεί.

Η Τουρκία έτσι όπως το έχει πάει δεν έχει άλλη επιλογή. Όταν λέει ότι θα στείλει τρυπάνι νότια της Κρήτης το εννοεί. Όπως το έκανε και στην Κύπρο. Δεν έχει άλλη επιλογή, ξαναλέμε. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Και κυρίως είναι καλό ο λαός μας να αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως δεν θα πολεμήσει κανείς για μας.

Η Τουρκία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο ισχυρίζονται οι απόστολοι του εθνικού μαρασμού στα κανάλια. Γυρνάνε από εκπομπή σε εκπομπή για να καλλιεργούν ένα κλίμα ηττοπάθειας ένα κλίμα «δεν μας παίρνει…να τα βρούμε». Ξεχνούν όμως να αναφέρουν πως ο Τουρκικός στρατός βρίσκεται μετά το πραξικόπημα του 2016  και τις εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν στην κατάσταση που βρισκόταν ο Σοβιετικός το 1939. Ο Ερντογάν δεν εμπιστεύεται την ηγεσία του στρατού του. Τα κορυφαία στελέχη έχουν αποστρατευθεί ως Γκιουλενιστές. Αυτά δεν τα αναφέρουν οι απόστολοι του μαρασμού.

Κυρίως δεν αναφέρουν ποτέ τι είναι ικανοί οι Έλληνες να κάνουν όταν είναι ενωμένοι. Εκατό χρόνια μετά την εθνεγερσία φτάσαμε έξω από την πόρτα του εχθρού. Μια ανάσα από την Άγκυρα. Μόνοι μας. Και ήταν ζήτημα συγκυριών και κακών αποφάσεων που δεν τα καταφέραμε τελικά.

Το μήνυμα λοιπόν πρέπει να είναι ένα: Είμαστε Έλληνες. Δεν φοβόμαστε. Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά αν τον θέλετε εσείς, θα τον έχετε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This